Krustpunktā

Mediju anatomija: Kā medijos nonāk šarlatānismam tuvas ziņas?

Krustpunktā

Sistēmas bērni. Ko tālāk?

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens: Mērķis nav vājināt, mērķis ir stiprināt, apvienojot

Ašeradens atbalsta Konkurences padomes un Vienotā regulatora apvienošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (“Vienotība”) uzskata, ka valsts pārvaldes optimizēšanai var apvienot Konkurences padomi un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju (SPRK), bet to varētu darīt nākamā valdība.

Ašeradens Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” pauda, ka atbalsta ieceri par “slaidu un efektīvu” valsts pārvaldi, bet, viņaprāt, vienkārši samazinot valsts pārvaldes štatu skaitu par 6%, tas nenovedīs pie rezultāta.

Viņš uzskata, ka ir jādomā par iespējām apvienot iestādes, kas kopā var darboties efektīvāk un kuru apvienošana ļautu samazināt nepieciešamos resursus.

Ministrs norādīja, ka Latvijā samazinās iedzīvotāju skaits, “mēs nevaram atļauties vienu, divas, trīs struktūras, kuras var atļauties citas valstis”.  

Viņš uzskata, ka konkurences un regulācijas jautājumi ir saistīti, “kur beidzas konkurence, sākas regulācija”, tāpēc ministrija analizē iespējas apvienot Konkurences padomi un Regulatoru.

Ašeradens pauda pārliecību, ka, apvienojot abas iestādes, to kapacitāte nemazināsies, jo abām iestādēm ir atbalsta dienesti, juridiskie, analītiskie, un tos var izmantot efektīvi abu pušu vajadzībām.

“Mērķis nav vājināt, mērķis ir stiprināt”; ja izvērtējums liecinās, ka tas neizdosies, to nedarīsim,  sacīja  Ašeradens.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti