Ašeradens: Apvienotais LMT un «Lattelecom» var būt nozīmīgs satura ražotājs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Apvienojot valstij daļēji piederošos telekomunikāciju uzņēmumus “Latvijas mobilais telefons” un “Lattelecom”, jaunā kompānija varētu kļūt par nozīmīgu nacionālā satura ražotāju, LTV raidījumā “Tieša runa” pauda ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens («Vienotība»).

Ministrs norādīja, ka apvienotais telekomunikāciju uzņēmums var kļūt par milzīgu ieguldītāju nacionālā satura veidošanā, un tas ir svarīgi hibrīdkara apstākļos.

Ministrs sacīja, ka apvienotais uzņēmums varētu veiksmīgāk attīstīt infrastruktūru,  inovācijas un radīt saturu latviešu valodā.  

AS «SAF tehnika» valdes priekšsēdētājs, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes loceklis Normunds Bergs savukārt apšaubīja, ka šāda uzņēmuma pakalpojumiem un saturam būs laba kvalitāte.

Monopols var piedāvāt draņķīgāko kvalitāti, kuru vien tirgus gatavs apēst, jo bez konkurences, nav nekāda iemesla kvalitāti celt, norādīja Bergs.   

Jau ziņots, ka Skandināvijas telekomunikāciju uzņēmums "Telia Company" ("Telia") brīdinājis Latvijas valdību, ka, neapvienojot telekomunikāciju operatorus "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) un "Lattelecom", varētu pārdot savas daļas šajos uzņēmumos.

Ērtāki un kvalitatīvāki pakalpojumu klientiem, augstāka valsts konkurētspēja un finanšu ietaupījums  ir galvenie ieguvumi, kuru dēļ valdības konsultanti – auditorfirma "KPMG Baltics" ("KPMG") – iesaka apvienot divus jau veiksmīgi darbojošos uzņēmumus SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) un "Lattelecom". Konkurences padome (KP) šādā scenārijā saskata riskus, savukārt abu uzņēmumu vadītāji par iespējamo apvienošanu ir atšķirīgos uzskatos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti