Rīta Panorāma

Speciālisti: pret gripu nedrīkst izturēties vieglprātīgi

Rīta Panorāma

Pianista Vestarda Šimkus solokoncerts Dzintaros

Intervija ar Arvilu Ašeradenu

Ašeradenam ekonomikas ministra amatā visvairāk bail no laika trūkuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ekonomikas ministra amata kandidātam Arvilam Ašeradenam ("Vienotība") jaunajā amatā visvairāk ir bail no laika trūkuma daudzo darbu paveikšanai. To intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atzina Ašeradens.

Ašeradens atklāja, ka viņam darbā patīk rūpīgi "pārdomāt lietas un tad pieņemt lēmumus". Redzot lielās dokumentu mapes ar darāmajiem darbiem ekonomikas jomā, Ašeradenam ir bažas par laika trūkumu.
 
Viņš atzina, ka nāksies aicināt palīgā ekspertus visu nepieciešamo darbu paveikšanai. Pēc ekonomikas ministra amata kandidāta sacītā, liela diskusija būs par Inčukalna pazemes gāzes krātuves un tās infrastruktūras īpašumtiesībām saistībā ar iecerēto gāzes tirgus liberalizāciju.
 
"Tas būs liels tests un izaicinājums Latvijas juristiem, [kā īpašumtiesību jautājumu atrisināt]," atzina Ašeradens. Pēc viņa sacītā, uz Inčukalna pazemes gāzes krātuvi jāskatās "kā uz funkcionējošu kopumu" – ar tās infrastruktūru un zemi.

Saskaņā ar Zemes dziļu likumu zemes dzīles pieder zemes īpašniekam. AS "Latvijas gāze" pieder vairāki zemes gabali Inčukalna pazemes dabas gāzes krātuvē, bet zemes īpašumtiesības ir arī citiem.

Ašeradens atzina, ka jaunās valdības viena no galvenajam prioritātēm ir koncentrēšanās uz ekonomikas izaugsmi.

Plānots ir pārskatīt investīciju politiku, lai tā būtu koordinētāka starp valsti, pašvaldībām un uzņēmumiem. Tāpat paredzēts strādāt pie eksporta veicināšanas, ka arī nodokļu politikas maiņas, ņemot vēra uzņēmēju prasību pēc ilgtermiņa nodokļu politikas. Šajā jomā šogad sagaidāms smags darbs – izvēlēties nodokļu attīstības scenārijus.

Vēl ekonomikas ministra amata kandidāts plāno pievērsties darba tirgus pārkārtojumiem. "Dzīvojam darba spēka deficīta un strukturālā bezdarba apstākļos," klāstīja Ašeradens, norādot - bez darba esošos cilvēkus vajadzētu motivēt mācīties un pārkvalificēties.

Jau ziņots, ka partija "Vienotība" Māra Kučinska (Zaļo un zemnieku savienība) veidotajā valdībā ekonomikas ministra amatā nolēma virzīt pašreizējo Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāru Ašeradenu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti