Asās diskusijās par mikrouzņēmuma nodokli vienoties neizdodas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Izcēlušās asas Saeimas deputātu, ministriju pārstāvju un uzņēmēju diskusijas par mikrouzņēmuma nodokli. Diskutējot par nākamā gada budžetu koalīcijas padomē, politiķi vienojās palielināt mikrouzņēmuma nodokli no 9% līdz 15%, pret ko asi iebilst uzņēmēji.

Tirdzniecības un rūpniecības kameras viceprezidente Lienīte Caune uzsvēra, ka problēma nav pārāk zemais mikrouzņēmumu nodoklis, bet gan tas, ka nav pakāpeniskas iespējas, uzņēmumam augot, paaugstināt maksājamo nodokļu apjomu.

„Lielākā problēma ir mikrouzņēmuma nodokļu maksātāju iekļūšana normālā režīmā, uzreiz pēc 70 tūkstošiem viss nodokļu maksātāju slogā. Tas ir jārisina deputātiem, Finanšu ministrijai, ka tad, kad sasniedz 70 tūkstošus, cilvēki ir diezgan apjukuši un nesaprot, ko tad darīt. Tas milzīgais darbaspēka nodokļu slogs, kas tiek uzlikts momentā pēc 70 tūkstošiem, pāri par 50%, tas pie 70 tūkstošiem nav panesams. Ja jau reiz jūs mūs dzenat stūrī un piedāvājat 15% maksāt, tad mēs varam kā darba devēji piedāvāt sekojošo: dodiet mums regulējumu fiksētam nodoklim," sacīja Caune.

Diskusijā gan neizdevās vienoties par to, ko darīt uzņēmējiem un politiķiem. Tomēr opozīcijā esošie ZZS un „Saskaņas centrs" solījās nodokļa likmes kāpumu neatbalstīt. Nepiekrist nodokļu kāpumam solīja arī daži klātesošie pozīcijas deputāti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti