Dienas ziņas

OECD: izglītībā Latvijā ir pozitīvas tendences

Dienas ziņas

Valdība vienojas celt pedagogu algas

Arvien biežāk fiksē pārkāpumus īres tirgū

Arvien biežāk fiksē pārkāpumus Rīgas dzīvokļu īres tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pērn ievērojami audzis galvaspilsētas īres tirgū fiksēto pārkāpumu skaits – soda naudās piemēroti gandrīz 200 000 eiro. Ar līdzekļu iekasēšanu gan tik viegli nesokas, un nereti šajā procesā tiek iesaistīti tiesu izpildītāji.

Visbiežāk īrniekiem netiek nodrošināti likumā noteiktie pamatpakalpojumi – aukstais ūdens, kanalizācija, apkure un atkritumu izvešana. Tiesa, administratīvā atbildība paredzēta arī par izvairīšanos no dzīvojamās mājas uzturēšanas. Fiziskām personām par šiem pārkāpumiem piemērojams sods līdz 1400 eiro, bet juridiskām – pat 14 000 eiro. Lielākoties gan īres valdes lēmumi tiek pārsūdzēti.

"Parasti cilvēki cerībā, ka kaut dēļ komata, kaut dēļ kaut kā tiesa ieklausīsies viņu argumentos un pieņems savādāku lēmumu, bet nu pēdējās tendences ir tādas, ka tie lēmumi tiek atstāti spēkā," klāstīja Rīgas domes Īres valdes priekšsēdētāja Narine Abagjana-Šica.

Ar sūdzībām Īres valdē var vērsties arī tad, ja starp īrnieku un dzīvokļa īpašnieku nav noslēgts īres līgums. Šādos gadījumos nozares uzraugs par situāciju ziņo Valsts ieņēmumu dienestam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti