Ārvalstu investoru padomi Latvijā vadīs Zlata Elksniņa-Zaščirinska

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Par jauno Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) valdes priekšsēdētāju kļuvusi Zlata Elksniņa Zaščirinska, kas amatu pārņēmusi pēc "Schwenk Latvija" valdes locekļa Māra Gruzniņa atkāpšanās no FICIL valdes priekšsēdētāja amata, informēja padomē.

"Gan valstis, gan uzņēmumi šobrīd ir daudzu izaicinājumu priekšā – vēl joprojām cīnāmies ar pandēmijas sekām, kad klāt nākuši arī ģeopolitiskie notikumi. Papildus tam jānotur Eiropas Savienības fokuss zaļās ekonomikas un digitalizācijas virzienā. Līdz ar to FICIL šobrīd ir liels uzdevums – panākt Latvijā investoriem stabilu, paredzamu un drošu vidi, kurā attīstīt biznesus, līdz ar to veicinot arī valsts ekonomisko izaugsmi.

Šajos apstākļos FICIL prioritātes būs enerģētiskā drošība, zaļā kursa sasniegšana, darbaspēka pieejamība un ēnu ekonomikas mazināšana.

To varam sasniegt ar pārdomātām publiskā sektora reformām, kā arī digitalizāciju," sacīja FICIL valdes priekšsēdētāja, "PwC Latvia" vadošā partnere.

Pēc viņas teiktā, FICIL pēdējo gadu laikā ir devis lielu ieguldījumu maksātnespējas procesu reformā, Ekonomisko lietu tiesas izveidē, finanšu sektora pārbūvē, augstākās izglītības reformā un citos valstij nozīmīgos pārmaiņu procesos.

"FICIL iekšējās darba grupas ir ļoti motivētas mērķu sasniegšanai, tāpēc esmu pārliecināta, ka varēsim panākt pozitīvas pārmaiņas valsts uzņēmējdarbības vidē, lai veidotu pievilcīgāku un drošāku investīciju klimatu visiem," norādīja Elksniņa-Zaščirinska.

Elksniņa-Zaščirinska kopš 2020. gada ir FICIL valdes locekle, pildot valdes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus. No šā gada marta valdes priekšsēdētājas vietnieka amatos ievēlēti "SEB bankas" valdes loceklis Ints Krasts  un "Schwenk Latvija" valdes priekšsēdētājs. Reinholds Šneiders.

Organizācijā atzīmēja, ka kopš FICIL izveides 1999. gadā ik gadu notiek augsta līmeņa tikšanās starp ārvalstu investoriem un Latvijas valdību, lai apspriestu svarīgākos veicamos darbus investīciju vides uzlabošanā. Nākamā augsta līmeņa tikšanās notiks šī gada rudenī. Enerģētiskā drošība, Eiropas Savienības Zaļā kursa ieviešana, ēnu ekonomikas samazināšana un darba spēka problēmu novēršana un prasmju uzlabošana līdz šim bijuši starp galvenajiem apspriedes tematiem, par kuriem FICIL diskutējis ar Latvijas valdību. 

FICIL ir nevalstiska organizācija, kurā apvienojušies lielākie ārvalstu kapitāla uzņēmumi no dažādām nozarēm, Ārvalstu tirdzniecības kameras Latvijā un Rīgas Ekonomikas augstskola. FICIL mērķis ir, izmantojot tās biedru pieredzi un zināšanas, sniegt rekomendācijas valsts pārvaldes institūcijām uzņēmējdarbības vides pilnveidošanai Latvijā un konkurētspējas uzlabošanā ārvalstu investīciju piesaistē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti