Ārvalstu investoru padomes vadībā Martu Jaksonu nomaina Mārtiņš Panke

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) izpilddirektora amatā šonedēļ stājas līdzšinējais "SEB bankas" ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke. Līdzšinējā padomes izpilddirektore Marta Jaksona šī gada februārī uzsāka darbu Kontroles dienesta vadītājas vietnieces amatā, informē padomē.

Par ĀIPL

  • ĀIPL ir ir sabiedriska organizācija, kurā apvienojušies lielākie ārvalstu uzņēmumi Latvijā, kā arī ārvalstu tirdzniecības kameras un Rīgas Ekonomikas augstskola.
  • Organizācijas biedru uzņēmumi pārstāv ap 30% no tiešajām ārvalstu investīcijām Latvijas uzņēmumos.  

Avots: ĀIPL

Kā viena no galvenajām darbības prioritātēm jaunajam ĀIPL vadītājam būs turpināt dialogu ar valdību par investoriem aktuāliem jautājumiem, piemēram, ekonomisko un finanšu noziegumu apkarošanu, augstākās izglītības kvalitātes uzlabošanu, kā arī darbaspēka pieejamību. 

 

Jaunais padomes izpilddirektors uzkrājis pieredzi, strādājot par Ministru prezidenta Valda Dombrovska ("Vienotība") preses sekretāru no 2011. līdz 2014. gadam. Kopš 2014. gada Panke ir strādājis "SEB bankas" komunikācijas komandā un no 2017. gada darbojies Zviedrijas Tirdzniecības palātas Latvijā valdes locekļa amatā.

Panke ir absolvējis Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti, iegūstot maģistra grādu, kā arī Vidzemes Augstskolu ar bakalaura grādu politoloģijā. 

KONTEKSTS:

ĀIPL projektu direktore Jaksona par padomes izpilddirektori kļuva 2016. gada rudenī, šajā amatā nomainot Ģirtu Greiškalnu, kurš ĀIPL vadīja vairāk nekā desmit gadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti