Ārvalstu investoru padomes Latvijā vadībā Ģirtu Greiškalnu nomaina Marta Jaksona

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Par Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) izpilddirektori šonedēļ kļuvusi līdzšinējā ĀIPL projektu direktore Marta Jaksona. Savukārt Ģirts Greiškalns, kurš ĀIPL vadījis vairāk nekā desmit gadu, turpmāk ieņems valdes padomnieka amatu, informē ĀIPL.

Jaunās ĀIPL vadītājas galvenā darbības prioritāte būs turpināt dialogu ar valdību par ārvalstu investoriem svarīgiem jautājumiem, tai skaitā, darbaspēka pieejamības un kvalitātes jautājumiem, kā arī nodokļu sistēmas un tiesiskās vides sakārtošanu Latvijā.

Par ĀIPL

  • ĀIPL ir ir sabiedriska organizācija, kurā apvienojušies lielākie ārvalstu uzņēmumi Latvijā, kā arī ārvalstu tirdzniecības kameras un Rīgas Ekonomikas augstskola.
  • Organizācijas biedru uzņēmumi pārstāv ap 30% no tiešajām ārvalstu investīcijām Latvijas uzņēmumos.  

Avots: ĀIPL

"Marta Jaksona un Ģirts Greiškalns padomē roku rokā strādā jau ilgu laiku. Tādēļ nav šaubu, ka, nododot izpilddirektora pilnvaras Martai, tiks nodrošināta darba un kvalitātes nepārtrauktība gan sadarbībā ar biedriem, gan visiem mūsu sadarbības partneriem," norāda ĀIPL valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska.

Viņa norāda, ka Greiškalna paveikto ĀIPL izpilddirektora amatā desmit gadu garumā ir grūti uzskaitīt. Taču īpaši uzteikta Greišklana pašaizliedzība un enerģija, kas "ievērojami palīdzējusi padomei sekmīgi virzīt sabiedrībai un uzņēmējiem svarīgas idejas".

Greiškalns atzinis, ka nolēmis meklēt jaunus izaicinājumus savā profesionālajā karjerā. "Desmit pavadīti gadi vienā organizācijā ir ilgs laiks, un iegūtā pieredze ir neatsverama gan profesionālā, gan personīgajā ziņā."

Jaunā ĀIPL izpilddirektore pieredzi uzkrājusi, ilgus gadus strādājot Lielbritānijas vēstniecībā Rīgā, ANO attīstības programmā Ņujorkā, kā arī Tulkošanas un terminoloģijas centrā par direktori. Augstāko izglītību politikas zinātnes programmā Jaksona ieguvusi Latvijas Universitātē, zināšanas papildinot Starptautiskajā Sabiedrības vadības institūtā Parīzē un vēlāk iegūstot profesionālo maģistra grādu biznesa vadībā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti