Panorāma

Kas notiek Lielbritānijā?

Panorāma

Darba devējus aicina streika laikā nākt pretī vecākiem

Ārvalstu investori satraukti par darba roku trūkumu

Ārvalstu investori satraukti par darbaroku trūkumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ar dzimstības veicināšanu un aizbraukušo tautiešu atgriešanos vien nepietiks, tāpēc jāsāk meklēt iespējas piesaistīt darbaspēku no ārvalstīm. Tā pēc tikšanās ar Ārvalstu investoru padomi sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība"). Tas gan esot premjera privātais viedoklis. Valdības kopējā nostāja par investoru prasībām vērt durvis viesstrādniekiem kopumā ir noraidoša.

Ārvalstu investoru padomes un valdības ikgadējā tikšanās ir formāts, kur lielie ārvalstu uzņēmēji iezīmē, kādas lietas valdības darbā būtu jāuzlabo vai jāmaina, lai veicinātu sekmīgāku Latvijas uzņēmējdarbības vidi un piesaistītu ārvalstu investīciju ieplūdi.

Kā norādīja ārvalstu investoru pārstāvji – viens no galvenajiem jaunu investīciju piesaisti bremzējošajiem faktoriem ir darbaroku trūkums. Tādēļ uzņēmēji mudina valdību plašāk pavērt Latvijas darba tirgu ārvalstu speciālistiem.

"Tirgus atvēršana – jo ātrāk tā notiks, jo labāk gan investoriem, gan vietējam biznesam. Krietni labāk!" sacīja Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska.

Šajā valdībā gan nav izdevies vienoties par darbaspēka piesaisti no ārvalstīm. Koalīcijā pret to iebilst Nacionālā apvienība. Tā vietā valdība runā par aizbraukušo tautiešu atgriešanas un dzimstības veicināšanas programmām.

Taču Kariņš personīgi sliecas piekrist uzņēmēju prasībām: "Man pašam liekas, un tagad es saku nevis valdības, bet savu viedokli – mums valstī jāskatās plašāk par saviem tautiešiem. Mums jāskatās, kur mēs varētu veiksmīgi piesaistīt papildu darbaspēku."

Ārvalstu investori iesaka reformēt un centralizēt darbaspēka politikas pārvaldību, visus jautājumus par darbaspēka pieejamību uzticot vienai institūcijai. Taču šos jautājumus, visticamāk, risinās jau nākamā valdība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti