Panorāma

Sācies Rīgas festivāls

Panorāma

Tiesājas par ģimenes attiecību reģistrēšanu

Investori aicina aktīvāk apkarot ēnu ekonomiku

Ārvalstu investori: Pirms ēnu ekonomikas apkarošanā nav beigts viens darbs, nevajag sākt nākamo

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas valdībai ir skaidra vēlme mazināt ēnu ekonomiku un novērst problēmas maksātnespējas procesā. Taču, lai uzlabotu uzņēmējdarbības vidi, nevajag ķerties pie jaunām lietām, pirms nav pabeigtas iesāktās.

Šādu ieteikumu tikšanās laikā ar valdības vadītāju Māri Kučinski piektdien, 27.maijā, izteica Ārvalstu investoru padome Latvijā.

Šī bija jau divdesmitā augsta līmeņa Ārvalstu investoru padomes un Latvijas valdības tikšanās.

Investori aizvien norāda uz diviem galvenajiem izaugsmi kavējošiem riskiem – komfortablie apstākļi ēnu ekonomikai un  problēmas maksātnespējas tiesiskajā regulējumā.  Arī nesen publicētajā padomes ziņojumā,  kāda ražošanas uzņēmuma pārstāvis atklāj, ka augsto ēnu ekonomikas risku dēļ atlicis 77 miljonu eiro investīciju plānus Latvijā. Savukārt kāds cits uzņēmums norāda – ja uzlabojumu nebūs, investīcijas drīzāk plūdīs uz Igauniju un Lietuvu.

Tās laikā pārrunāti jautājumi par izaugsmes veicināšanu, likuma varu, darba spēka pieejamību, izglītību un ēnu ekonomikas novēršanu. „Attiecībā uz Ārvalstu investoru padomi mēs redzam ļoti labus palīgus temperatūras nomērīšanā attiecībā uz mūsu uzņēmējdarbības vidi, īpaši izceļot ēnu ekonomiku, tiesiskuma jautājumus,” pēc tikšanās sacīja Kučinskis.

Savi secinājumi ir arī padomes goda priekšsēdētājam Stīvenam Oldfīldam. „Viena no atziņām - nevajadzētu sākt jaunas lietas, bet gan  jāpabeidz darbs pie vecajām lietām. Citiem vārdiem sakot, tām lietām, kurām vajadzēja būt izdarītām, beidzot jābūt izdarītām,” viņš pauda.

No vienas puses investori Latviju slavē par līdzšinējo sadarbību, kas ir laba ne tikai uz Austrumeiropas, bet arī Rietumeiropas valstu fona. Tomēr no otras puses statistikas skaitļi nepriecē. Pērn Latvijas uzņēmumos ieguldīti tikai 85 miljoni eiro, iepretim 120 miljoniem 2014.gadā. 

Vienlaikus uzņēmēji norādīja, ka valstij jākāpina ekonomikas attīstības tempi, lai tā panāktu ilgtermiņa izaugsmi un līdzvērtību citām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti