Ārpolitikas eksperte: Latvija varētu piedāvāt Ķīnai izglītības eksportu un tūrisma pakalpojumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Tādās nozarēs kā izglītība un tūrisms Latvijai ir potenciāls piedāvāt savus pakalpojumus Ķīnai, intervijā Latvijas Radio vērtē Aleksandra Bērziņa-Čerenkova, Latvijas Ārpolitikas institūta asociētā pētniece un Rīgas Stradiņa Universitātes Konfūcija centra direktore.

Eiropas Savienības un Ķīnas attiecību kontekstā tiek uzsvērti cilvēku savstarpējie kontakti. Un tieši šī sfēra arī Latvijai ir ļoti būtiska, jo tās ir iespējas tūrisma attīstībai, akadēmiskai apmaiņai un sadarbībai izglītības jomā.

Latvija kā valsts, kurā izglītības eksportam ir izaugsmes iespējas, spēj piesaistīt studentus no bagātajām Eiropas rietumvalstī.

“Un Ķīnas studenti vēsturiski ir devušies uz jau stabilajiem zīmoliem – Franciju, Lielbritāniju, nedaudz Vāciju, visvairāk uz ASV. Un tā kā šajā sadarbības kontekstā tiek uzsvērta sadarbība cilvēku starpā, mēs varētu izglītības eksportu pavilkt zem kopīgas Eiropas Savienības stratēģijas,” norāda Bērziņa-Čerenkova.

Tāpat arī Latvijas tūrisma jomā ir potenciāls piesaistīt ceļotājus no Ķīnas. Tajā pašā laikā eksperte atzīst, ka tūrisma infrastruktūra Latvijā nav līdz galam piemērota: “Mēs nevaram piedāvāt atbilstošus ēdienus, nepietiekams gidu skaits, servisa jautājumi. Bet, ja taciņa tiek iestaigāta, tas viss ir atrisināms.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti