Arodskolas ne vienmēr spēj sagatavot audzēkņus atbilstoši uzņēmēju prasībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Profesionālās skolas ne vienmēr spēj sagatavot audzēkņus atbilstošo uzņēmēju un darba tirgus prasībām, jo jauniešiem pietrūkst specifisku zināšanu. Tomēr skolas norāda, ka darba devējiem ir pārāk augstas prasības.

„Kad audzēknis mācās, viņam ir skolotājs, kas ir atbalsts. (..) Reizēm gadās, ka prakses vieta vēlas, lai praktikants būtu spējīgs strādāt patstāvīgi, visu zināt un saprast un veikt savu darbu ātri un kvalitatīvi, (..) Turklāt, ja runa ir par skaistumkopšanas lietām, [darba devējs] vēlas, lai audzēknis atved arī savu klientūru. Tas ne vienmēr ir iespējams,” stāsta Rīgas Stila un modes profesionālas vidusskolas direktora vietniece Vita Grīnbauma.

Viņa uzsvēra, ka profesionālajā izglītībā ir ļoti svarīgi, lai skolas un uzņēmumi apmācībā sadarbotos. Rīgas Stila un modes skolai izveidojusies laba sadarbība ar profesionālām iestādēm, uzskata Grīnbauma, un 75% absolventu paliek profesijā.

Atšķirīga situācija ir auto apkalpošanas jomā, kur jūtams kvalificētu speciālistu trūkums. Tur no 500 jauniem meistariem profesijā strādā tikai 7%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti