Aktuāli

Intervija ar Navaļnija sabiedroto Vladimiru Milovu par situāciju Krievijā

Aktuāli

SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars par jauniešu aptaujas rezultātiem

LBAS priekšsēdētājs Egils Baldzēns par 2018. gada budžeta diskusiju

Arodbiedrību savienība: Nākamā gada budžets veidots veiksmīgi, bet bažas par tā izpildi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Nākamā gada budžets veidots diezgan veiksmīgi, intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības vadītājs Egīls Baldzēns.

Lai gan šonedēļ Nacionālā trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēde iecerēts vērtēt likumprojektus par valsts budžetu 2018.gadam, Baldzēns atzina, ka šāda apspriede ir par vēlu. Tajā pašā laikā viņš uzsvēra, ka diskusijas notiek nepārtraukti.

“Mēs uzskatām, ka budžeta summāri veidots diezgan veiksmīgi. Bet pieturamies pie tā, ka Nacionālajā trīspusējā sadarbības padomē lemtais un tas, par ko ir pieņemti lēmumi, būtu jāievēro, un tas attiecas arī uz darba samaksas palielinājumu,” sacīja Baldzēns.

Vienlaikus viņš atzina, ka aizvien ir bažas par to, vai ieceres tiešām tiks īstenotas un netiks koriģētas ar atpakaļejošu datumu. Tāpēc būtiska ir valdības apņemšanās īstenot paredzētos plānus, norādīja Baldzēns.

“Mūsu galvenās prasības ir tās, lai ievērotu to, kas esam jau vienojušies gan nozaru trīspusējās sadarbības padomēs, gan centrālajā Nacionālajā trīspusējā padomē. Un tad būs paveikts ļoti daudz. Bet, ja sāksim ko mainīt un grozīt pretēji kopēji nolemtajam, mūsu bažas būs izteiktas skaļi,” sacīja Baldzēns.

Valdība šonedēļ plāno pabeigt darbu pie 2018.gada budžeta. Ministru kabineta ietverti vairāki ar budžetu saistīti likumprojekti. Zināms, ka 2018.gada budžeta ieņēmumi plānoti 8,75 miljardu eiro apmērā, savukārt izdevumi - 8,95 miljardu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti