Arodbiedrības prasa valsts budžetā paplašināt IIN attaisnotos izdevumus un atvieglojumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) prasa valsts budžetā paplašināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) attaisnotos izdevumus un atvieglojumus.

LBAS sagatavojusi vairākus priekšlikumus šī gada budžeta projektam nodokļu sistēmā un aicinājusi par tiem sasaukt Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdi. 

Priekšlikumos rosināts arodbiedrību biedru iemaksas iekļaut IIN attaisnotajos izdevumos, uzskaitot to kā atgūstamu nodokļa pārmaksu. Tas veicinātu pilsonisko līdzdalību, tajā skaitā dažādos normatīvo aktu izstrādes procesos.

Tāpat arodbiedrību savienība uzskata, ka jāpalielina IIN  atvieglojumi darba koplīgumā noteiktiem un darba devēja apmaksātiem izdevumiem.

Arodbiedrības arī aicinājušas darba devēja segto attālinātā darba izdevumu robežas paaugstināt no 30 līdz 50 eiro.

Jāpiebilst gan, ka Finanšu ministrija izmaiņas nodokļu sistēmā plāno izstrādāt pēc valsts budžeta pieņemšanas.

KONTEKSTS:

Valdība ārkārtas sēdē 13. janvārī apstiprināja Finanšu ministrijas (FM) apkopoto un sagatavoto 2023. gada valsts budžeta piedāvājumu jaunām valdības prioritātēm un programmām. FM informatīvajā ziņojumā teikts, ka šā gada valsts budžeta piedāvājums paredz papildus esošajām valsts programmām finansēt jaunas valdības prioritātes un programmas 710 miljonu eiro apmērā.

Kā 2023. gada budžeta prioritātes noteiktas valsts drošība un ārpolitika, izglītība, enerģētika, klimats un vide, konkurētspēja un dzīves kvalitāte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti