Arodbiedrības atkārtoti aktualizēs neapliekamā minimuma celšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) atkārtoti aktualizēs nepieciešamību celt ar nodokļiem neapliekamo minimumu, lai Latvijā būtu līdzīga situācija kā Baltijas kaimiņvalstīs. To Latvijas Radio sacīja LBAS priekšsēdētājs Egils Baldzēns. 

Valdība ar sociālajiem partneriem ceturtdien Nacionālās trīspusējās padomes sēdē apspriedīs nākamo trīs gadu valsts budžeta iespējas dažādās nozarēs. Paredzēts, ka savu vērtējumu sniegs arodbiedrību un darba devēju pārstāvji.
Baldzēns norādīja, ka galvenais, par ko arodbiedrības vēlas runāt, ir neapliekamā minimuma un minimālās algas celšana, kā tas ir kaimiņvalstīs. LBAS par šiem jautājumiem 2022. gada vasarā vairākkārt centusies sasaukt Nacionālās trīspusējās padomes sēdi, taču tas neesot izdevies, atzīmēja Baldzēns.

LBAS priekšsēdis norādīja, ka Lietuvā un Igaunijā neapliekamais minimums ir celts divus gadus pēc kārtas, bet Latvijā tas šogad nav darīts. Savukārt saistībā ar minimālās algas celšanu Baldzēns uzsvēra, ka tā pie pašreizējā inflācijas līmeņa ir adekvāta prasība.

Atsaucoties uz Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas teikto, Baldzēns uzsvēra, ka minimālās mēnešalgas un neapliekamā minimuma celšana augstas inflācijas apstākļos ir arī nacionālās drošības jautājums, proti, valstij nevajadzētu nokaitēt situāciju vēl vairāk, atsakoties pašai trūcīgākajai sabiedrības daļai kaut daļēji kompensēt izdevumu palielināšanos.

Nacionālās trīspusējās padomes sēde, kurā plānots pārrunāt ar valsts budžeta plānošanu saistītos jautājumus, paredzēta ceturtdien plkst.9.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti