Panorāma

Eksperti: nevakcinētie netiek diskriminēti

Panorāma

E-dziesmusvētki vai nē-dziesmusvētki?

"Air Baltic" lidojumus nodrošinās vakcinēti darbinieki

Arodbiedrībai neskaidrības par «airBaltic» prasību apkalpei vakcinēties pret Covid-19

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Nacionālā aviokompānija "airBaltic" paziņojusi, ka savās lidmašīnas nodrošinās lidojumus, kuros apkalpe būs vakcinēta pret Covid-19. Šādi uzņēmums cer ātrāk pārvarēt krīzi un nodrošināt drošu vidi gan darbiniekiem, gan pasažieriem. Paralēli uzņēmums aicina atpakaļ darbā atlaistos darbiniekus. Tikmēr arodbiedrība iebilst pret plānoto procedūru, tostarp neskaidrību par vakcināciju.

"70% jeb vairāk nekā 700 cilvēki no pašlaik strādājošajiem jau ir saņēmuši savu pirmo vakcīnu vai saņems līdz 24. maijam. Pilotiem tie jau ir 80%, un mēs ceram sasniegt pēc iespējas augstākus rādītājus. Bet mēs nevienu nevaram piespiest. Tiem, kuri mums pievienosies, tā jau būs obligāta prasība. Būt vakcinētiem pret Covid-19. Jaunajiem darbiniekiem tas būs obligāti. Un tas notiek arī citviet, (..) aizvien vairāk lidsabiedrību to pieprasa," sacīja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss. 

Aicinājumu atgriezties uzņēmumā saņēmuši 100 cilvēki, kurus atlaida kolektīvās atlaišanas laikā. Viņiem atkal jāiesniedz motivācijas vēstule un sekos darba intervija.

Latvijas Aviācijas arodbiedrības valdes priekšsēdētāja Dace Kavasa uzsvēra, ka arodbiedrībai ir daudz jautājumu uzņēmumam gan par šo darbā pieņemšanas procedūru, gan vakcināciju. No uzaicinājuma atgriezties darbā nav skaidrs, vai cilvēkiem būs jāvakcinējas, vai pieņems darbā tikai tos, kuri jau būs vakcinēti. Jāņem vērā, ka ir grupas, kurām ārsti neiesaka vakcinēties. Līdz ar to arodbiedrība gatavojas sarunai ar vadību par visiem šiem jautājumiem.

KONTEKSTS:

Pērn pavasarī Covid-19 pandēmija paralizēja aviosatiksmi, un starptautiskie lidojumi atsākās tikai 18. maijā. Valdība pērn 14. jūlijā pēc atļaujas saņemšanas no Eiropas Komisijas atbalstīja 250 miljonu eiro ieguldīšanu "airBaltic" pamatkapitālā, līdzdalību uzņēmumā palielinot līdz 91%. Tiek lēsts, ka, ja Covid-19 krīze nemazināsies, tad “airBaltic” nauda varētu beigties 2021. gada septembrī.

"AirBaltic" Covid-19 pandēmijas radītās krīzes dēļ atlaida 700 darbiniekus – gan stjuartus, gan pilotus. Ar lielāko daļu no šiem darbiniekiem tika parakstīta savstarpējā vienošanās, un viņi saņēma kompensāciju, un gada garantiju, ka uzņēmums, situācijai uzlabojoties, darbiniekus pieņems atpakaļ darbā.  

Garantijas bija spēkā līdz aprīļa beigām, ar lielāko daļu no šiem 700 darbiniekiem uzņēmums uz abpusējas vienošanās principa arī pārtrauca darba attiecības. Pēc aprīļa bijušajiem darbiniekiem, kuri joprojām vēlas uzturēt ciešāku saikni, lidsabiedrība solīja turpināt ziņot par darba iespējām uzņēmumā.

Lidsabiedrība “airBaltic” pēc uzņēmuma maršrutu tīkla izmaiņām plāno atpakaļ darbā pieņemt daļu bijušos lidojumu apkalpes locekļus, viena no prasībām viņiem būs vakcinācija pret Covid-19

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti