Pusdiena

No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem turpinās mājokļu programmu jaunajām ģimenēm

Pusdiena

Pusdiena 05.07.2016

Arī trešajā gadā Rīgas domes uzņēmums «Aqua Riga» turpina ciest būtiskus zaudējumus

Arī trešajā gadā Rīgas domes uzņēmums «Aqua Riga» turpina ciest būtiskus zaudējumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Daudz kritizētais, tomēr darbu sākušais Rīgas pašvaldības uzņēmums «Aqua Riga» trešo pilno darbības gadu noslēdzis ar vairāk nekā 33 000 eiro zaudējumiem. Līdzīgi kā pērn arī pašlaik domes uzņēmumā apgalvo, ka tiek uzlabota pārdošanas stratēģija un ka šis gads jau rādot labākus finanšu rezultātus. 

Tikmēr patlaban nekas neliecina, ka tuvākajā laikā Rīga varētu atgūt neveiksmīgajā uzņēmumā ieplūdinātos 300 000 eiro.

Spriežot pēc Uzņēmumu reģistru apkalpojošās datu bāzes «Lursoft» ziņām, secināms, ka uzņēmumu «Aqua Riga» pašplūsmā palaidusi ne tikai valsts, kuras instances sākotnēji asi iebilda pret Rīgas jaukšanos dzeramā ūdens tirgū, kurā pudeļu ūdens jau pašlaik ir vairāk nekā tā dzērēju.  Par kapitālsabiedrību vairs nerunā arī Rīgas vadība, kas vēl pirms trim gadiem ar ūdens tirgošanu solīja būtiski papildināt firmas māteskompānijas «Rīgas ūdens» budžetu. «Lursoft» dati rāda, ka «Aqua Riga» turpinājusi ciest būtiskus zaudējumus – pērn apgrozīti 8714 eiro, kas ir teju četras reizes mazāk par 2014. gadu. Zaudējumos redzami 33 459 eiro.

Firmas valdes loceklis Jānis Lapiņš saka – pērnais bijis pārmaiņu gads, kad optimizēta darbība. Visa ūdens ražošana un izplatīšana nodota citās rokās.

«Tas nozīmē, ka pārtraucām sadarbību ar mūsu izplatītāju «Sanitex». Sākām pilnīgi jaunu sadarbību ar «Orcla Foods Latvija» gan par ūdens ražošanu, gan izplatīšanu. Pašlaik varu atklāt, ka pēc pirmajiem diviem ceturkšņiem izskatās – strādājam bez zaudējumiem. Tā plānojam pabeigt arī gadu,» skaidro Lapiņš.

Viņš apgalvo, ka «Aqua Riga» var iegādāties veikalos «Maxima», «Aibe», «Narvesen» un «Elvi».

Lielveikalu tīkla «Maxima Latvija» pārstāve Zane Udrase stāsta, ka Rīgas ūdens nopērkams tikai lielākajos ķēdes veikalos. Tas fasēts puslitra un pusotra litra pudelēs, ir gāzēts un negāzēts. Pirmā pusgada dati rādot, ka «Aqua Riga» pārdošanas apjomi pret pērno gadu palielinājušies par 12%. Tomēr citiem ūdens ražotājiem gājis vēl labāk, atzīst «Maximas» pārstāve. Pateicoties siltajam maijam un jūnijam, citu ražotāju ūdens tirgots par 18% vairāk nekā Rīgas pašvaldības ūdens.

Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektors Noris Krūzītis saka – nav vienas atbildes uz jautājumu, kādēļ Rīgai ar pudeļūdens biznesu neveicas.

«Tirgotāji tirgo to, ko pērk pircēji. Noteicošais ir kvalitāte un cena, kā arī mārketings,» tradicionālās veiksmīgas pārdošanas lietas uzskaita Krūzītis. Viņš norāda, ka dzeramā ūdens segmentā ir ārkārtīgi liela konkurence, ko parāda lielais ūdens piedāvājums.

«Aqua Riga» vadības ziņojumā par pērno gadu teikts, ka zaudējumus segs no nākamo gadu peļņas. Dokumentos norādīts, ka domes firmā strādā viens cilvēks – valdes loceklis. Alga tam pērn samazināta teju divas reizes līdz nepilniem piecsimt eiro mēnesī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti