Rīta Panorāma

ES piešķirs Ukrainai vēl 500 miljonu eiro militāro palīdzību

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Arī "Spotify" samazinās darbinieku skaitu

Arī «Spotify» samazinās darbinieku skaitu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Zviedrijas mūzikas straumēšanas gigants "Spotify" paziņojis par apmēram 600 darbavietu likvidāciju. Iepriekš līdzīgus lēmumus pieņēmušas visas lielākās jauno tehnoloģiju kompānijas. 

"Spotify" vadītājs Daniels Eks uzsvēra, ka pagātnē bijis pārāk ambiciozs un veicis investīcijas pirms ienākumu pieauguma. Izdevumi pērn pieauga straujāk nekā ieņēmumi, nav izdevies tos ierobežot, tāpēc nākas samazināt strādājošo skaitu par apmēram 6%.

Eks uzņemoties pilnu atbildību par rīcību, kas novedusi līdz šim brīdim.

Tikmēr eksperti atgādina, ka  "Spotify" vēl nekad nav strādājis ar gada peļņu, un lejupslīde vērojama visā jauno tehnoloģiju nozarē.

Jau iepriekš līdzīgu lēmumu pieņēma interneta tirdzniecības uzņēmums "Amazon", sociālā tīkla "Facebook" mātesuzņēmums "Meta" un sociālais tīkls "Twitter". Pagājušo trešdien par 10 tūkstošu darbavietu likvidāciju paziņoja ASV datortehnoloģiju gigants "Microsoft", jo gausā ekonomikas izaugsme smagi ietekmējot nozares uzņēmumus. Pirms četrām dienām par restrukturizāciju, kā arī apmēram 12 tūkstoš štata vietu likvidāciju informēja "Google" mātesuzņēmums "Alphabet".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti