Arī Spānija, Igaunija un Austrija atbalsta aizdevumu Grieķijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Spānijas parlaments ar pārliecinošu balsu vairākumu ir atbalstījis finansiālās palīdzības sniegšanu Grieķijai. Otrdien līdzīgu lēmumu pieņēma arī Igaunijas un Austrijas likumdevēji.

Par lēmumu nobalsoja 297 Spānijas parlamenta apakšpalātas deputāti. Šis rezultāts nebija pārsteigums, jo Grieķija aizdevumu programmu atbalsta valdības vadītājs Rahojs, bet viņa partijai ir absolūtais vairākums parlamentā.

Valsts likumdošana nepieprasa šādu apstiprinājumu, tomēr premjerministrs rosināja rīkot balsojumu, jo Spānijas ieguldīs Grieķijas aizdevumu programmā apmēram 10 miljardus eiro.

Trešdien šo jautājumu plāno apspriest lielākās aizdevējas valsts Vācijas parlaments.

Eksperti uzskata, ka lēmumu apstiprinās ar sociāldemokrātu un zaļo atbalstu. Tomēr balojums var radīt šķelšanos kancleres Angelas Merkeles vadītajā Kristīgo demokrātu partijas un  Kristīgi sociālās savienības apvienībā.

Jau vēstīts, ka arī Latvija piekrīt aizdevumam, ja Grieķija apstiprina aizdevēju prasības un ja tās parāda norakstīšanas gadījumā Latvijas tēriņi tiks kompensēti.

Grieķijas parlaments piektdienas, 14.augustā, rītā apstiprināja vienošanos ar starptautiskajiem kreditoriem par trešo starptautisko aizdevumu 85 miljardu eiro apmērā. Vienošanās tika apstiprināta, pateicoties opozīcijas deputātu balsīm, pēc debatēm, kas bija ilgušas visu nakti. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti