Arī «Rīgas siltums» interesējies par gāzes piegādēm no Lietuvas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Arī AS "Rīgas siltums" interesējusies par sadarbības iespējām ar Lietuvas dabasgāzes piegādātāju, pastāstīja uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Roze.

""Rīgas siltumam" ir svarīgi saglabāt konkurētspējīgu siltumenerģijas cenu, vienlaikus nodrošinot klientiem drošu un nepārtrauktu siltumenerģijas piegādi. Ekonomiskais izdevīgums un energoresursu cena ir būtiski faktori, bet ne mazāk svarīgi ir, vai dabasgāzes piegādātājs spēj nodrošināt piegādes drošumu un nepārtrauktību," sacīja Roze.

Viņa norādīja, ka patlaban uzņēmums dabasgāzi iepērk no AS "Latvijas Gāze". "Esam interesējušies par sadarbības iespējām ar Lietuvas dabasgāzes piegādātāju, bet līdz šim vel neesam saņēmuši nevienu sadarbības piedāvājumu," pauda "Rīgas siltuma" pārstāve.

Vienlaikus viņa atzīmēja, ka "Rīgas siltums" būtiski palielinājis šķeldas izmantošanu ražošanā. Patlaban vairāk nekā 30% siltumenerģijas ražošanā "Rīgas siltuma" bilancē veido šķelda, savukārt vēl 2009.gadā tie bija vien 2%.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka AS "Latvenergo" vairākas reizes mēģinājusi piegādāt gāzi no Lietuvas, lai izmantotu to savām vajadzībām, taču "Latvijas Gāze" nav nodrošinājusi nepieciešamo piekļuvi infrastruktūrai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti