Dienas ziņas

Atklāj piemiņas vietu barikāžu dalībniekiem

Dienas ziņas

Iepazīstina ar sociālās uzņēmējdarbības iespējām

Randenes šūšanas ceham trūkst darbinieku

Arī Randenes šūšanas cehā izjūt darbinieku trūkumu, bet cer paplašināties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Daugavpils novada Randenes ciemā jūnijā ekspluatācijā nodeva pirmo ražošanas objektu, kas atjaunots, izmantojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu. Pēc divu mēnešu darba uzņēmums plāno paplašināt ražošanu, taču – trūkst darbinieku.    

Šī gada 20.jūnijā svinīgi parakstīts nomas tiesību līgums starp Daugavpils novada domi un SIA “Lattex D” par renovēto ražošanas telpu iznomāšanu Kalkūnes pagasta Randenē šūšanas ceha attīstīšanai.

Viens no galvenajiem nomas tiesību izsoles nosacījumiem paredz, ka uzņēmumam  SIA “Lattex D līdz 2022.gadam jārada ne mazāk kā 30 jaunas darbavietas un  jānodrošina nefinanšu investīcijas komersanta nemateriālajos ieguldījumos un pamatlīdzekļos ne mazāk kā 30 000 tūkstošu eiro apmērā, uz ko uzņēmums ir bijis gatavs, solot attīstīt līdz pat 70 jaunām darba vietām.

Pēc pirmajiem diviem darbības mēnešiem uzņēmuma filiālē ir nodarbināti 10 cilvēki, kas atbilstot plānā paredzētajam.

 “Pirmdien vēl divi cilvēki taisās stāties darbā, pamazām paplašināmies un ceram, ka līdz jaunajam gadam vai janvārī viena pilna darba līnija tiks nokomplektēta. Principā viss iet pēc mūsu sākotnējā plāna,” stāstīja SIA “Lattex D” valdes locekle Jeļena Fleišere.

Uzņēmuma vadība paredz pirmo šūšanas līniju nokomplektēt līdz šī gada beigām vai nākamā gada sākumam un sākt darbu arī apakšējos atjaunotās ēkas stāvos nākamā gada laikā. 

Uzņēmums kopš oktobra sākuma uzsācis sadarbību arī ar Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA), kas dod iespēju darba meklētājiem iziet apmācību SIA “Lattex D” meistara uzraudzībā, līdzfinansējot mācekļu darba apmaksu mācību gaitā minimālās algas apmērā, kā arī sedzot to ceļa izdevumus, ja tie nepārsniedz 70 eiro mēnesī.

 “Tiem cilvēkiem, kas šobrīd ir bezdarbnieki, bet gribētu mācīties un pēc tam palikt strādāt mūsu uzņēmumā, tiek piedāvāta šāda iespēja – mēs viņiem garantējam minimālo algu, daļu no kuras izmaksās sedz NVA,” stāstīja SIA “Lattex D” valdes locekle Olga Mureviča.

Šobrīd Randenē tiek ražotas bērnu kombinezonu bikses Igaunijas apģērbu uzņēmumam LENNE, kam ir filiāles Baltijā un citviet Eiropā, un vēl līdz galam nenokomplektētā šuvēju līnija, pēc uzņēmuma vadības teiktā, tiekot galā ar pasūtījuma apjomiem.

Savukārt jaunās darbinieces atzina, ka ir apmierinātas ar darba vidi un noteikumiem.

“Šuvējas ir gan vietējas, gan tādas, kas brauc no pilsētas, pat no Ķīmijas mikrorajona, bet uzņēmums apmaksā ceļu tiem, kam jātiek uz darbu ar vienu vai diviem transportiem,” klāstīja šūšanas darbnīcas meistare Tatjana Soveļjeva.

Uzņēmuma vadība atzīst, ka prasmīgu šuvēju trūkums novērojams visos Latvijas šūšanu uzņēmumos, taču ceha atklāšana Randenē ir radījusi ērtākas iespējas Daugavpils novada  iedzīvotājiem strādāt tuvāk dzīvesvietai, turklāt ar Daugavpils novada vadību jau ir norunāts, ka, ja pēc tā būs pieprasījums, arī novadā kursējošo autobusu grafiks tiks pakārtots uzņēmuma darba laika grafikam, lai nodrošinātu ērtu darbinieku nokļūšanu līdz darba vietai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti