Arī makšķerniekiem aizliedz iegūt mencas; piezvejai būs jauni nosacījumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai saudzētu mencu sugu Baltijas jūrā, no nākamā gada ieviestas papildu prasības Latvijas zvejniekiem, kā arī makšķerniekiem, kas mencas līdz šim ieguvuši pašpatēriņam.

Šoruden pieņemtā Eiropas Savienības regula paredz austrumu daļas mencu specializētas zvejas pilnīgu aizliegumu Baltijas jūrā. Ņemot vērā, ka zvejniekiem ir jāturpina citu zivju sugu zveja, katrai valstij noteikts neliels mencu piezvejas apjoms, kas Latvijai ir 171 tonna.

Lai mencu piezveju kontrolētu, izstrādāti jauni nosacījumi.  

Normunds Riekstiņš: Par ierobežojumiem mencas iegūšanai
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

 Zemkopības ministrijas Zivsaimniecības departamenta direktors Normunds Riekstiņš  skaidroja, ka rajonos, kur menca ir visintensīvāk sastopama piekrastē un arī tiek zvejota, vēl papildus pasākumi tiek noteikti Rucavas, Nīcas, Grobiņas un Pāvilostas novadu un Liepājas pilsētai pieguļošajos jūras piekrastes ūdeņos.  Tur zvejniekiem, ja nozvejā viņiem ir vairāk nekā 10% mencu pret pārējo zivju nozvejas apjomu, ir jāmaina zvejas vieta, vai arī šajā vietā jāzvejo pēc trim diennaktīm  tikai, stāstīja Riekstiņš.

Viņš informēja, ka ES regula arī paredz aizliegumu iegūt mencas atpūtas nolūkos, kas Latvijas izpratnē būtu makšķerēšana, zemūdens medības un pašpatēriņa zveja. Aizliegums noteikts Latvijas dienvidu daļā, kur menca vairāk sastopama.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti