Dienas ziņas

Tomē atklāj Regīnai Ezerai veltītu skulptūru

Dienas ziņas

Ludzā modernizē un pārbūvē ģimnāziju

Slapjuma dēļ cieš ziemāju lauki

Arī Kurzemē slapjuma dēļ cieš ziemāju lauki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pavasarī būs daudz tukšu vietu tīrumos un zemniekiem būs smagi izlemt, ko ar laukiem darīt. Kurzemē lielā mitruma dēļ daudzviet applūduši un gājuši bojā ziemāju lauki.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra speciālisti atzīst, ka ziemāju stāvoklis pašlaik ir atšķirīgs. Vietām tie ir attīstījušies labi. Graudaugi nedaudz sākuši cerot, ir izturīgāki, bet laukos, kur sakrājies ūdens, ziemāji jau ir pagalam – nosmakuši un sapuvuši.

Vissmagākā situācija ir Kurzemē. Lielā nokrišņu daudzuma dēļ tīrumi mirkst ūdenī un nespēj nožūt, jo atkal uznāk lietus. Un tādu ziemāju lauku Kurzemē ir diezgan daudz.

Arī Jelgavas un Dobeles pusē lauki ir izmirkuši. Pastāv arī  risks, ka daļa neapplūdušo sējumu turpmākajos mēnešos var nosalt. Zeme piesūkusies ar ūdeni, un, ja uznāks sals bez sniega, ziemājiem tas nenāks par labu, jo augi jau tagad ir nomocīti.

Jau ziņots, ka plūdi, lietavas un mitrums neļāva laikus novākt labību un iesēt ziemājus. Šogad vietējam patēriņam graudu pietiks, toties rudenī iesētie ziemāji gan daudzviet aizgājuši postā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti