Arī Kazahstānā aizliedz ievest Latvijas zivju produkciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kazahstāna nolēmusi pievienoties jūnija sākumā noteiktajam Krievijas aizliegumam savā valstī ievest zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas. Tāda informācija lasāma  Krievijas veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta "Rosseļhoznadzor" mājas lapā. 

Lai arī lēmums pieņemts jau pirms nedēļas, Latvija oficiālu paziņojumu līdz šim nav saņēmusi. 

“Ņemot vērā, ka nekādas oficiālas informācijas nebija, mēs sazinājāmies ar Kazahstānas veterināro dienestu, un viņi pastiprināja šādu informāciju, ka jau no 22. jūlija viņi ir pieņēmuši lēmumu pievienoties aizliegumam un viņi mums arī atsūtīja savu iekšējo informāciju, kas ir nosūtīta reģionālajām struktūrām,” LTV pastāstīja Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Māris Balodis.

“Tas ir viss, kas ir mūsu rīcībā. Aizliegums ir piemērots konservētiem produktiem un apstrādātiem produktiem, bet nav piemērots saldētiem vai atvēsinātiem produktiem - ar to tas atšķiras no Krievijas aizlieguma,” piebilda Balodis.

Kazahstāna nekādu informāciju Latvijas dienestam nav pieprasījusi. Tās lēmums balstīts nevis uz savas valsts, bet gan Krievijas dienesta inspekcijas datiem.

Pārtikas un veterinārā dienesta direktors skaidroja, ka šīs valstis ir Eirāzijas Ekonomiskajā savienībā un to dienesti savstarpēji sadarbojas.

Krievijas  veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienestam Latvija pagājušajā nedēļā aizsūtījusi atbildi par Krievijas inspekcijas ziņojumu un cer, ka pēc atbildes izvērtēšanas aizliegums gan Krievijā, gan Kazahstānā tiks atcelts.

Pārtikas un veterinārā dienesta direktors uzskata, ka, balstoties uz profesionālajiem argumentiem, Krievijai zivju imports būtu jāatjauno.

Jau vēstīts, ka jūnija pirmajās dienās stājies spēkā Krievijas noteiktais aizliegums zivju un zivju produkcijas importam no Latvijas un Igaunijas.

Jau maija beigās "Rosseļhoznadzor" paziņoja par plāniem aizliegt ievest Krievijā zivis un zivju produkciju no Latvijas un Igaunijas. Pirms tam maijā "Rosseļhoznadzor" inspicēja piecus zivju pārstrādes uzņēmumos Latvijā un četrus - Igaunijā. Lielākoties tie bija šprotu ražotāji. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti