Arī fiziskas personas varēs iegādāties valstij piekritīgo mantu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Turpmāk ne tikai juridiskas personas, bet arī fiziskas personas jeb ikviens interesents, iesniedzot savu cenu piedāvājumu, varēs iegādāties valstij piekritīgo mantu, ko dažādos likumos noteiktos gadījumos valsts iestādes konfiscē to īpašniekiem vai atzīst par bezīpašnieka mantu, informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID). 

Dienestā norādīja, ka iespējams iegādāties visdažādākās valstij piekritīgās kustamās mantas, piemēram, transportlīdzekļus, tajā skaitā arī velosipēdus, juvelierizstrādājumus, instrumentus un darba rīkus, apģērbus un apavus, kurināmo materiālu u.c.

Aktuālais valstij piekritīgās mantas piedāvājums un pieteikšanās prasības ir pieejamas VID tīmekļvietnes sadaļā "Par mums/Valstij piekritīgā manta". 

Lai pretendētu uz valstij piekritīgo mantu, interesentam cenu aptaujas uzaicinājumā noteiktajā termiņā jāiesniedz VID savs cenas piedāvājums.

Piedāvājuma iesniegšanas dienā potenciālajam pircējam nedrīkst būt nodokļu parāds virs 150 eiro, kā arī tam jāatbilst citām VID uzaicinājumā noteiktajām prasībām.

Valstij piekritīgās mantas tiek uzglabātas visā valsts teritorijā un cenu aptaujas uzaicinājumā tiek norādīta to atrašanās vieta.

Ja uz vienu un to pašu mantu pretendē vairāki prasībām atbilstoši pircēji, VID izvēlas to, kurš piedāvā augstāko cenu.

Visa nauda no valstij piekritīgās mantas realizācijas tiek ieskaitīta valsts budžetā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti