Arī Fiskālas disciplīnas padomei bažas par budžeta deficīta iespējamo pārsniegšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Arī Fiskālās disciplīnas padome vērš uzmanību uz risku, ka budžeta deficīta līmenis šajā gadā varētu pārsniegt 2015. gada budžeta likumā apstiprināto līmeni – 1% no valsts iekšzemes kopprodukta (IKP), informē Fiskālās disciplīnas padomes sekretāre Dace Kalsone.

"Neskatoties uz tautsaimniecības lēnāku attīstību, nekā šogad prognozēts, apstiprinot 2015.gada budžetu, un tā dēļ arī lielāku budžeta deficītu, pagaidām nodokļu ieņēmumu atpalikšana no plānā noteiktā nav liela," secināja Fiskālās disciplīnas padomes loceklis Ulo Kāsiks.

Vienlaikus padome tomēr vērš uzmanību uz risku, ka budžeta deficīts var pārsniegt iepriekš noteikto līmeni. Tāpat padome aicina valdību, sākot darbu pie ikgadējā budžeta, domāt par līdzsvarotu budžetu vidējā termiņā.

"Jāseko tam, lai plāni ir reāli, jo jau šī gada plānu izpildes rezultāti Latvijai draud ar kompensējošām korekcijām budžeta bilancē vidējā termiņā", sacīja padomes loceklis Mārtiņš Kazāks.

Jau vēstīts, ka finanšu ministrs Jānis Reirs ("Vienotība") šonedēļ valdības sēdē norādīja, ka Latvija strauji tuvojas tam, ka Eiropas Komisija ierosinās pārkāpumu procedūru pret mūsu valsti saistībā ar plānotā budžeta deficīta pārsniegšanu.

Uz šo risku ministrs norādīja, komentējot ministru lūgumus - ļaut virknei uzņēmumu nemaksāt dividendes valsts budžetā. Viņaprāt, pašreizējos apstākļos neesot attaisnoti vairāku ministriju ierosinājumi – ļaut savā pārziņā esošiem uzņēmumiem nedalīties ar peļņu un nemaksāt dividendes budžetā.  

Valsts budžeta ieņēmumi atpaliek no plāna vairāk nekā par 35 miljoniem eiro un drīz var tikt pārsniegts limits budžeta deficītam, brīdināja ministrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti