Arī «Citadele banka» un «SEB banka» dod piekrišanu LM pārdošanas plānam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Maksātnespējīgās AS „Liepājas metalurgs” nodrošinātie kreditori AS „Citadele banka” un AS „SEB banka” ceturtdien ir devušas piekrišanu administratora izstrādātajam uzņēmuma pārdošanas plānam, informēja „Liepājas metalurga” maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

"Šodien saņēmu apstiprinājumu, ka visi nodrošinātie kreditori ir piekrituši manis izvēlētajam "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanas veidam starptautiskajā piedāvājumā. Līdz ar to nekavējoties tiks uzsākts darbs pie "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanas procesa organizēšanas," norāda Velmers.

Lai varētu sākt īstenot uzņēmuma pārdošanas plānu, administratoram bija jāsaņem piekrišana no visiem trīs nodrošinātajiem kreditoriem, kuriem par labu ieķīlātā manta ietilpst "Liepājas metalurga" pamatražotnē un kuru plānots pārdot starptautiskajā piedāvājumā - tie ir Valsts kase, AS "Citadele banka" un AS "SEB banka". Līdz šim plānam piekrišanu bija devusi tikai Valsts kase.

"Kreditoriem pārdošanas plāns saskaņošanai tika izsūtīts 20.janvārī, un nepieciešama nodrošināto kreditoru piekrišana, lai varētu uzņēmumu pārdot kopā ar nodrošināto kreditoru mantu. Tāpat piekrišana nepieciešama, lai uzņēmumu pārdotu bez izsoles, kas ir labākais veids, kā atrast piemērotāko investoru," iepriekš sacīja Velmers.

Jau ziņots, ka Velmers paredzējis "Liepājas metalurga" pamatražotni, metāla kausēšanas ražotni, velmētavu, tehnoloģiskās iekārtas, nekustamos īpašumus un kustamo mantu, kura saistīta ar ražotnes darbības nodrošināšanu, pārdot starptautiskajā piedāvājumā, lai uzrunātu kvalificētus pircējus un nodrošinātu pēc iespējas lielāku ieguvumu no pārdošanas.

"Atbilstoši veiktajam uzņēmuma novērtējumam, pārdodot neieķīlāto mantu, ir iecerēts iegūt 3,5 miljonus eiro bez izsoles un vienu miljonu eiro izsolē. Savukārt, pārdodot ieķīlāto mantu, iecerēts iegūt 112,3 miljonus eiro. Būtiski gan uzsvērt, ka prognozes tiks precizētas pārdošanas procesa laikā, vadoties pēc pārdošanas rezultātiem un pircēju izteiktajiem piedāvājumiem," iepriekš izplatītajā paziņojumā uzsvēra Velmers.

Nonākot finanšu grūtībās, "Liepājas metalurgs" jau pērn pavasarī pārtrauca ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit" - 67 465 056 eiro. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti