Pēcpusdiena

Kremļa propagandas medijs "Sputnik" atver Latvijā portālu latviešu valodā

Pēcpusdiena

Diriģents Andris Nelsons saņēmis prestižo "Grammy" balvu

Nekustamā īpašuma nodokļa izmaiņas pašvaldībās

Arī Carnikavā pieaugusi NĪN likme

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tāpat kā Rīgā, arī Carnikavā šogad ir pieaugusi nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likme tiem iedzīvotājiem, kas tur nav deklarēti.

Pensionēts būvinženieris no Carnikavas novada Garciema Dainis Jansons savā vasarnīcā dzīvo vien gada siltajos mēnešos. Pārējo laiku viņš pavada Rīgā, kas ir viņa dzimtā pilsēta. Jansons Latvijas Radio „Pēcpusdiena” sacīja, ka viņam kā Carnikavā nedeklarētam cilvēkam tagad NĪN likme ir pieaugusi tiktāl, ka jāmaksā gandrīz trīs reizes vairāk nekā pērn. Viņš nezina, vai deklarēsies Carnikavā. Tur viņam piederošā māja gan ir tikai vasarnīca un ziemā tur būtu grūti dzīvot.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica skaidroja, ka šādas izmaiņas pieņemtas, jo Carnikavā ir deklarēti 7000 cilvēki, taču vasarā tur dzīvo ap 30 000. Taču par infrastruktūru rūpējas tikai tie, kuri tur ir deklarēti. Tādējādi var izveidoties situācijas, ka domei būtu jārūpējas par infrastruktūru ielās, kur dzīvo vasarās tikai nedeklarēti iedzīvotāji.

Viņai sliecās piekrist arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Pašvaldību departamenta direktors Aivars Draudiņš, kā arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), kura norādīja, ka šis ir solis pretī tam, ka bagātākais, kam ir vairāk īpašumu arī maksā vairāk.

Jau ziņots, ka 2015.gadā Rīgas dome pieņēma jaunus noteikumus par NĪN aprēķināšanas kārtību un atlaižu piemērošanu Rīgā. Būtiski nodokļa apmērs samazinājās ģimenēm ar bērniem, bet palielinājās tiem dzīvokļu īpašniekiem, kuros nav deklarētu personu. Rīgā šādu dzīvokļu ir ap 38 000. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti