Arī Beļģijas zemnieki protestē pret zemajām produktu cenām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai protestētu pret zemajām lauksaimniecības produktu cenām, Beļģijas fermeri ir bloķējuši trīs autoceļus  valsts dienvidaustrumos netālu no Luksemburgas robežas. Tas radīja nopietnus satiksmes sastrēgumus. 

Akcijā piedalījās lauksaimnieki ar 60 traktoriem. Protestētāji ļāva turpināt ceļu vieglajām automašīnām, bet apturēja kravas mašīnas ar pārtikas precēm. Savukārt otrdienas vakarā aptuveni 600 zemnieki ar 400 traktoriem bija ieradušies Ljēžas lidostā Beļģijas austrumos.

Viņu neapmierinātību izraisīja lēto pārtikas preču imports laikā, kad zemnieki saskaras ar pārprodukcijas problēmu. Piena un citu lauksaimniecības preču iepirkuma cenu lejupslīde Eiropā skaidrojama ar vispārējām tirgus  tendencēm un Krievijas noteikto embargo.

7.septembrī krīzi piena un gaļas ražošanā Briselē plāno apspriest Eiropas Savienības lauksaimniecības ministri. Tad arī Eiropas lauksaimnieku organizācija COPA-COGECA rīko protesta akciju saistībā ar krīzi nozarē.

Jau vēstīts, ka nesen vērienīgi zemnieku protesti notika Francijā - tur simtiem sadusmotu fermeru bloķēja piekļuvi ostas pilsētai Kānai Francijas ziemeļrietumos, prasot augstākas piena un gaļas cenas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti