Arī «Augstsprieguma tīklam» jāpārvērtē jauno tarifu plāni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Savi elektrības pārvades tarifa projekti, kas paredz sadārdzinājumu, būs jāpārskata arī "Augstsprieguma tīklam" (AT). To darīt uzdevusi Finanšu ministrija (FM) kā uzņēmuma kapitāldaļu turētāja. Pamatojums jāiesniedz Ekonomikas ministrijā (EM). Tā savukārt līdz decembra beigām iesniegs valdībā informatīvo ziņojumu – par gan pārvades, gan sadales jauno tarifu pamatotību.

FM uzdevums sekojis pēc Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") trešdien, 23. novembrī, izdotās rezolūcijas. Tā paredz EM sadarbībā ar FM izvērtēt iespējas koriģēt iesniegtos tarifus.

Trešdien ekonomikas ministre Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība) pēc tikšanās ar "Sadales tīkla" (ST) vadību paziņoja – esot panākta vienošanās, ka tieši sadales operatora gadījumā tarifa projekts tiks izstrādāts no jauna.

KONTEKSTS:

 AT pēc sākotnēji iesniegtā projekta tarifu no nākamā gada 1. marta plāno palielināt apmēram četras reizes. Savukārt ST jaunais tarifa projekts paredz kopējo tarifa pieaugumu vidēji 75% apjomā. ST vadība norādīja, ka uzņēmuma piedāvātais tarifa projekts ir spoguļattēls AT tarifam, kas ir iesniegts apspriešanai.

Saules paneļu īpašnieki ir nemierā ar ST plānoto tarifu palielinājumu, kas krietni palielināšot izmaksas. Savukārt komercparki uzskata, ka šāds solis dažu gadu laikā pilnībā apstādinās ilgtermiņa investīcijas šajā nozarē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti