Ar VID kalkulatoru varēs aprēķināt maksājamo nodokli par pasta sūtījumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) izstrādājis kalkulatoru pasta sūtījumiem, lai iedzīvotāji pirms pirkuma veikšanas varētu aprēķināt, cik liels nodoklis būs jāmaksā, informēja VID.

Kalkulators ir paredzēts iedzīvotājiem nodokļu aprēķināšanai par tādiem pasta sūtījumiem, kuru vērtība nepārsniedz 1000 eiro, svars nepārsniedz 1000 kilogramus un kuros esošās preces ir atrodamas kalkulatorā iekļautajā preču klasifikatorā, proti, tajā ir ietvertas preces, uz kurām neattiecas preču pārvietošanas ierobežojumi vai aizliegumi.

VID skaidroja – lai gan liela daļa internetveikalu un e-komercijas platformu pārdod preces īpašajā režīmā, kas dod tiesības pievienotās vērtības nodokli (PVN) iekasēt jau pirkuma brīdī, tomēr, ja šāds režīms netiek izmantots, tad nodokļu aprēķina kalkulators ir vērtīgs palīgs, lai laikus noskaidrotu, kādi nodokļi un cik liela to kopējā summa būs jāmaksā, saņemot sūtījumu. 

VID atzīmēja, ka nodokļu aprēķins kalkulatorā ir aktuāls aprēķina veikšanas dienā un tas var mainīties atkarībā no izmaiņām normatīvajos aktos vai mainoties valūtas kursam.

KONTEKSTS:

No pērnā gada 1. jūlija par visām precēm, ko cilvēki iegādājušies internetveikalos un saņems sūtījumos no valstīm, kas nav Eiropas Savienībā, jāmaksā PVN jau no pirmā centa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti