Dienas ziņas

Ādažos karavīri dod svinīgo zvērestu

Dienas ziņas

Latvijā atzīmē "Pasaules sniega dienu"

"Stiga RM" Kuldīgā attīsta ražošanu

Ar spītu un neatlaidību Kurzemē atjauno finiera ražotni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Spīts, neatlaidība un jaunu zināšanu apguve – tas bijis galvenais, kas palīdzējis attīstīt maksātnespējīgu uzņēmumu – atzīst mežsaimniecības uzņēmumā „Stiga RM”. Pirms vairāk nekā diviem gadiem tas atpirka „Kurzemes finieri”, un nu jau uzsākta rūpnīcas trešā attīstības kārta.

Kad 2014.gadā Kuldīgā nozīmīgam uzņēmumam „Kurzemes finieris” tika pasludināta maksātnespēja, bez darba palika ne tikai daudzi kuldīdznieki, bet arī vairāki uzņēmumi nebija saņēmuši samaksu par saviem pakalpojumiem. Viens no tiem bija „Stiga RM”, kura pieredze mežsaimniecībā bija jau no 1994.gada. Lai arī saplākšņa ražošana šim uzņēmumam bija jaunums, tas tomēr nolēma pārņemt ražošanu, tā saglabājot iespēju atgūt arī ieguldītos līdzekļus.

"Mēs atpirkām šo rūpnīcu ar domu, ka mēs to restaurēsim un sāksim ražot, bet situācija bija sliktāka, nekā likās, līdz ar to nācās investēt daudz vairāk, nācās mācīties daudzas lietas utt., šobrīd mēs strādājam plānveidā, mums ir saplānota rūpnīca četrās kārtās," stāsta SIA „Stiga RM” valdes loceklis Andris Ramoliņš.

Ramoliņš atzīst, ka nācies pārvarēt arī krīzi, kuru izraisīja Krievijas un Ukrainas konflikts, kad finiera saplākšņa cenas pasaulē strauji kritušās, tomēr šobrīd rūpnīcas attīstība rit pēc plāna. Pirmā no kārtām pabeigta jau pērnā gada jūlijā – tā ir vairāku iekārtu rekonstrukcija, renovācija un ražošanas ēkas pārbūve. Šobrīd uzbūvēts laminēšanas cehs un uzstādītas iekārtas.

"Jaunā laminēšanas prese dos iespēju palielināt eksportu uz vairākām citām vēl neapgūtām eksporta valstīm, kur tiešām klienti gaida šo laminēto produkciju, tai skaitā arī mūsu vecie klienti ir ieinteresēti un ar nepacietību gaida, kad mēs sāksim laminētā saplākšņa ražošanu," saka ražotnes vadītājs Viesturs Krēvics.

Uzņēmuma attīstības trešā kārta tiks pabeigta pēc pusgada, savukārt ceturtā – līdz nākamā gada sākumam. Visu kārtu kopējais investīciju apjoms esot ap 20 miljoni eiro. Šobrīd uzņēmumā nodarbināti aptuveni simt darbinieku. Saražotās produkcijas noieta tirgi ir gan Baltijas, gan pārējās Eiropas valstīs, arī eksotiskākās valstīs, piemēram, Indonēzijā, nesen uzsākta sadarbība arī ar Amerikas Savienotajām Valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti