Rīta Panorāma

Intervija ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāju Innu Šteinbuku

Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas Ārpolitikas institūta direktoru, RSU profesoru Andri Sprūdu

Intervija ar Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektori Ilzi Cīruli

Ar soda naudas atlaišanu VID cer atgūt 30 miljonus no 1,4 miljardu eiro nodokļu parādiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar soda naudas dzēšanu nodokļu parādniekiem, kuri gatavi samaksāt parādu divu gadu laikā, valsts varētu atgūt 30 miljonus eiro no kopumā 1,4 miljardu eiro nodokļu parādiem, intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” lēsa Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

VID aicina nodokļu parādniekus no oktobra līdz gada beigām pieteikties atbalsta pasākumam, kas paredz dzēst nokavējuma un soda naudu, ja nodokļu parāds tiek samaksāts divu gadu laikā.

Valsts budžetam tas varētu dot papildu 30 miljonus eiro, savukārt divas trešdaļas no parādiem, visticamāk, ir norakstāmas, pastāstīja Cīrule.

Viņa skaidroja, ka, analizējot parādus, redzams – daļa parādnieku vairs nav aktīvi uzņēmumi un nestrādā. Tāpēc šie parādi nebūs atgūstami. To norakstīšana gan jāveic atbilstoši grāmatvedības standartiem.

Taču daļa parādnieku ir strādājoši uzņēmumi un reāli nodokļu maksātāji, kurus VID tādējādi cer atbalstīt. Kā piemēru Cīrule minēja kādu lielu uzņēmumu, kura nodokļu parāds ir četri miljoni eiro – no tiem puse ir soda naudas. Viņasprāt, šis būs viens no pirmajiem uzņēmumiem, kas pieteiksies soda naudas dzēšanai un parāda atmaksai.

Tāpat VID plāno mainīt nodokļu auditu politiku.

Pašlaik dienestam ir tiesības veikt auditu par pēdējiem trim gadiem, taču šādos gadījumos mēdz būt nepanesami lieli uzrēķini no VID puses. Tāpēc dienests iecerējis koncentrēties uz nodokļu auditiem īsākiem periodiem, lai uzrēķinu summas uzņēmumiem būtu samaksājamas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti