Ar nodokļu atlaidēm atbalstīs septiņus investīciju projektus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valdība otrdien ar uzņēmuma nodokļu atlaidēm nolēmusi atbalstīt septiņu Latvijas uzņēmumu plānotos investīciju projektus, kuros kopumā ir paredzēts veikt investīcijas 31,7 miljonu latu apjomā. Lielais vienlaicīgi piešķirto nodokļu atlaižu skaits ir saistīts ar faktu, ka šī uzņēmumu atbalsta programma uz laiku ir noslēgusies, un pirms tās noslēguma interesentu skaits bija būtiski pieaudzis.

Aptuveni 217 miljonus latu lielas investīcijas Latvijas ekonomikā un vismaz 1295 jaunas darba vietas - šādus ieguvumus valdība sagaida no kopš 2011.gada piešķirtajām nodokļu atlaidēm 25 Latvijas uzņēmumiem. Ekonomikas ministrijas sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena norāda, ka esošā programma ir noslēgusies, bet pirms tās noslēguma uzņēmēju interese par to ievērojami pieauga.

Iespēju saņemt nodokļu atlaides jaunām investīcijām un savas konkurētspējas paaugstināšanai izmantojuši arī daudzi Latvijā pazīstami uzņēmumi. „Latvijas finieris" prognozē, ka ar šīm nodokļu atlaidēm izdosies paaugstināt strādājošo atalgojumu.

„Pirmkārt, tā ir stabila konkurētspēja globālajā tirgū. Tas būtu ķēdītes posms numur viens. Tālāk ir konkurētspējīgs atalgojums darbiniekiem. Tātad, īstenojot šo projektu, mēs modernizējam ražošanu, izstrādājam jaunus projektus, līdz ar to kļūstam konkurētspējīgi un spējam nodrošināt konkurētspējīgu atalgojumu," norāda uzņēmuma pārstāve Jolanta Medne.

Savukārt graudaugu pārstrādes un miltu izstrādājumu ražošanas uzņēmums "Dobeles dzirnavnieks" ar saņemto nodokļu atlaižu palīdzību spējis izveidot jaunu spageti ražotni. „Neapšaubāmi, tas ir ļoti liels atspaids. Tā ir iespēja nākotnē izmantot piešķirto atlaidi un investēt atkal jaunos investīciju projektos. Tas ir ļoti liels stimuls," atzīst uzņēmuma vadītājs Kristaps Amsils.

Lai uzņēmums iegūtu tiesības piemērot nodokļa atlaidi, tam ir jāizpilda vairāki nosacījumi - tai skaitā sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem jānodrošina jauna darbības profila uzsākšana vai esošās darbības modernizācija vai paplašināšana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti