Rīta Panorāma

Intervija ar Baibu Kurpnieci

Rīta Panorāma

"Kristīne Prauliņa & Soulfull Crew" izdod otro singlu "Groove with me"

Atgriežas no Nīderlandes un uzsāk vērienīgu biznesu

Ar Nīderlandē gūto pieredzi atgriežas Latvijā un uzsāk ātri augošu biznesu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Latvia Packing” ir uzņēmums, kuru, atgriežoties Latvijā pēc astoņiem Nīderlandē pavadītiem gadiem, izveidoja Kaspars Elarts. Uzņēmumā ražo industriālo iepakojumu un lielāko daļu savas produkcijas eksportē uz ārzemēm. 

Kaspars Elarts ekonomiskās krīzes laikā 2008. gadā devās meklēt darbu ārpus Latvijas. Viņš nonāca Nīderlandē, kur strādāja kokapstrādes uzņēmumā, kas ražo industriālo iepakojumu. Sāka no pašas apakšas, bet pēc astoņu gadu darba un karjeras attīstības nolēma tomēr atgriezties dzimtenē.

“Iemesls bija tāds, ka nebija vairs, kur augt. Astoņos gados biju sasniedzis Nīderlandē augstāko punktu. Biju iepirkšanas un pārdošanas daļas menedžeris. Sapratu, ka nākamais amats ir uzņēmuma vadītājs. Un tad nolēmu mēģināt atvērt uzņēmumu Latvijā,” stāsta uzņēmējs.

Atgriežoties Latvijā, Kaspars pēc kāda laika izveidoja savu uzņēmumu. Sāka ražot paletes un palešu bortus – saliekamas koka kastes, ko ērti var kraut, piemēram, furgonos dažādu produktu pārvadāšanai.

No sākuma uzņēmumā bijuši trīs cilvēki. Praktiski visu darījuši ar rokām 150 kvadrātmetru mazā ražotnē.

Tā kā pieprasījums pēc šāda produkta bija pietiekams, bizness ātri auga.

Kasparam izdevās piesaistīt savu labu draugu kā investoru, kurš uzņēmuma ražotnē ieguldīja gandrīz miljonu eiro. Viss sākās pamazām, bet nu jau viņam ir liela ražotne.

“Kad tu esi ārpus Latvijas, tu esi viesstrādnieks. Vienalga, cik gadus tu tur nodzīvo – desmit vai divdesmit, tu esi viesstrādnieks. Latvijā tu esi mājās, vari komunicēt savā valodā. Draugi, radi, vecāki. Daudzi aizbrauc, jo ir labākas algas, bet es uzskatu, ka Latvijā arī var nopelnīt, vajag tikai gribēt strādāt,” saka Kaspars Elarts.

Uzsākot biznesu, Kasparam iepriekš nebija pieredzes kā uzņēmuma vadītājam. Tagad viņš Dobeles novadā nodarbina 22 cilvēku komandu un 95% produkcijas eksportē uz ārvalstīm.

“Ja nav investīciju, zvaniet uz “Altum”, uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, uz visiem inkubatoriem Jelgavā, Valmierā, Ventspilī vai citiem. Viņi ļoti labi izstāstīs, palīdzēs, kā uzsākt uzņēmējdarbību un savu ideju realizēt dzīvē,” mudina uzņēmējs.

Pie sasniegtā Kaspars nedomā apstāties. Viņš jau spriež, ka esošā ražotnē drīz kļūs par mazu, tāpēc kaļ plānus par tās paplašināšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti