Ar naudas balvām aicinās reģionālajos autobusos paņemt biļeti un nebraukt par zaķi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Aicinot cilvēkus vairāk pievērst uzmanību braucieniem reģionālajā sabiedriskajā transportā, par biļeti maksāt godīgi un nebraukt par zaķi, sākta jauna kampaņa "Biļete JĀ-ŅEM". Noslēgumā gaidāmas arī balvas.

Visu septembri, braucot reģionālajos autobusu vai vilcienu maršrutos, pasažieri aicināti saglabāt savu biļeti. Tā jāpaņem kaut vai tikai sirdsmieram – pat ja pirms pēdējās pieturvietas iekāps kontrole, ar biļeti kabatā viss būs kārtībā. Bet daudz svarīgāk – dati par nopirktajām biļetēm veido statistiku, ar kuru Autotransporta direkcija rēķinās, plānojot turpmākos maršrutus.  

"Tas ir tā kā savā ziņā balsojums par to, ka sabiedrisko transportu mums vajag, vajag tajā reisā, vajag tajā maršrutā. Izejot no tā, mēs varam lemt, vai saglabājam reisu vai slēdzam, vai, iespējams, pat liekam klāt. Šī statistika bija ļoti svarīga Covid-19 laikā, kad bija spēkā ierobežojums, ka bija jāatstāj brīva katra otrā sēdvieta. Tad mēs operatīvi varējām skatīties, vai lūgt pārvadātajam mainīt sabiedriskā transporta ietilpību, kur mazāks autobuss, palaist lielāku. Tā ka šī statistika kalpo kā signāls, vajag vai nevajag pakalpojumu," stāstīja Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

Lai motivētu cilvēkus ņemt biļeti, visu septembri reģionālo autobusu un vilciena biļeti iespējams piereģistrēt interneta vietnē "panembileti.lv". Oktobra sākumā tiks izlozēti trīs laimīgie, kas saņems 300 eiro naudas balvas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti