Ar likumu grib liegt par 50% sadārdzinātus publiskos iepirkumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija nolēma izskatīšanai pirmajā lasījumā Saeimā virzīt ierosinājumu noraidīt publiskos iepirkumus, kuros cena pārsniedz 50% no sākotnējās līgumcenas.

Saeimas Sabiedrisko attiecību birojs informēja, ka rosinātie grozījumi Publisko iepirkumu likumā paredz, ka pasūtītājs noraida piedāvājumu konkrētam publiskam būvdarbu, publiskam piegādes vai publiskam pakalpojuma līgumam, ja tā cena pārsniedz 50% no sākotnējās iepirkuma līguma līgumcenas. Šādās situācijās iepirkums tiks atcelts un būs jārīko jauns iepirkums, pārrēķinot paredzamo iepirkuma līgumcenu, paredz likumprojekts.

Deputāti cer, ka izmaiņas veicinās iepirkumu procedūras caurskatāmību un mazinās ļaunprātību un korupcijas risku, kā arī novērsīs līdzekļu izšķērdēšanu.

Patlaban izsludinātā publiskā iepirkumā pretendenti var iesniegt piedāvājumus, kuri nereti ir nepamatoti dārgi, un pasūtītājs par uzvarētāju iepirkumā var atzīt to pretendentu, kura piedāvājums ir bijis vairākkārt dārgāks, nekā sākotnējā iepirkuma līgumā noteiktā līgumcena, norādīts likumprojekta anotācijā.

Saeimas komisija nolēma lūgt grozījumus Publisko iepirkumu likumā pirmajā lasījumā skatīt Saeimas 10.maijā sēdē.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti