Ar likuma grozījumiem vērsīsies pret agresīviem taksistiem lidostā «Rīga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Saeima ceturtdien, 10. martā, otrajā – galīgajā – lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos Autopārvadājumu likuma grozījumus. Mērķis ir izskaust situācijas, kad taksisti, kas darbam lidostas "Rīga" teritorijā nav dabūjuši atļaujas, atlidojušos pasažierus aiz rokas velk uz mašīnu.

Par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans ("Konservatīvie") iepriekš norādīja, ka grozījumi nodrošinās savlaicīgu nacionālā regulējuma atbilstību Eiropas Savienības direktīvām, ieviešot mobilitātes pakotni, un palīdzēs novērst nelikumīgu taksometru pakalpojumu sniegšanu starptautiskās lidostas "Rīga" teritorijā.

Grozījumi aizliedz autovadītājam pašam vai ar citu personu starpniecību piedāvāt pārvadājuma pakalpojumu braucienam no lidostas, ja autotransporta līdzeklim nav izsniegta licences kartīte ar speciālo atzīmi.

Likums noteic, ka pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo automobili var veikt ar pārvadātāja īpašumā vai turējumā esošu M1 kategorijas vieglo automobili arī tad, ja tajā ir vairāk nekā četras pasažieru sēdvietas.

Tāpat grozījumi paredz anulēt transportlīdzeklim izsniegto pasažieru komercpārvadājumu ar vieglo automobili licences kartīti gadījumā, ja pārvadātājs nav transportlīdzekļa īpašnieks vai turētājs.

Likums ievieš izmaiņas autopārvadātāju profesionālās darbības nosacījumos un papildina regulējumu par transportlīdzekļa vadītāja nosūtīšanu, veicot starptautiskos pārvadājumus. Grozījumi precizē arī autoostu reģistrācijas noteikumus un licencēšanas kārtību pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem.

Grozījumi stāsies spēkā šā gada 15. martā.

KONTEKSTS:

Patlaban, lai sniegtu taksometra pakalpojumus, par katru mašīnu mēnesī jāmaksā sešu eiro licence. Savukārt, lai strādātu Rīgas lidostas teritorijā, jāšķiras vēl no 12 eiro ik mēnesi. Pēc Satiksmes ministrijas (SM) datiem, tādas licences kartītes darbam pie lidostas izņēmuši 77 taksisti. Taču daudzi šo noteikumu apiet, braucamo noliekot jebkuram pieejamajā stāvlaukumā un pasažierus vervējot lidostas sagaidīšanas zālē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti