Ar LIAA akceptu pēdējā mēneša laikā no Latvijas izbraukuši ap 3000 viesstrādnieku; 400 atgriezušies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) akceptu pēdējā mēneša laikā no Latvijas izbraukuši ap 3000 viesstrādnieku, bet aptuveni 400 atgriezušies.

Laikā, kad saistībā ar Covid-19 dēļ izsludināto ārkārtējo situāciju starptautiskie pasažieru pārvadājumi Latvijā ir slēgti, lidsabiedrība "airBaltic" trešdien turpinās repatriācijas avioreisus. Trešdien Baltijas valstīs atgriezīsies iedzīvotāji no lidostām Amsterdamā un Frankfurtē. Tāpat gan ar kuģiem, gan "airBaltic" reisiem mēnesi tiek īstenota Latvijas uzņēmēju darbinieku nokļūšana darba vietās ārvalstīs. Trešdien paredzēts lidojums uz un no Oslo. Strādājošo komandējumus izvērtē LIAA.

LIAA direktors Kaspars Rožkalns
00:00 / 01:01
Lejuplādēt

"Latvijas uzņēmumu darbinieki dodas komandējumos pamatā uz Zviedriju un caur Zviedriju uz citām Skandināvijas valstīm vai uz Vāciju. Mēs orientējoši saņemam vienas nedēļas ietvaros apmēram 1000 šādu cilvēku [iesniegumu].

Un tas, ko LIAA dara, mēs koordinējam sadarbību starp Latvijas uzņēmumiem un pasažieru pārvadātājiem, lai saskaņotu un koordinētu rīcību gan par došanos komandējumā, gan atgriežoties no komandējumiem.

Šobrīd, ja uzņēmums pamato, ka tam jānodrošina savu saistību izpilde. Pārsvarā tie ir būvniecības un metālapstrādes, un mašīnbūvniecības uzņēmumi, kuri ir noslēguši līgumus par piegādi un uzstādīšanu. Un tas nozīmē, ka viņi ne tikai ir saražojuši vajadzīgo, bet tas ir arī jāuzstāda. Darbinieki brauc un veic vai nu šo celtniecību, vai iekārtu montāžu," pastāstīja LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti