Ar jauniem noteikumiem cer uzņēmumiem nodrošināt tiesības iegādāties gāzi ārpus Latvijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valdība otrdien, 2.februārī, plāno skatīt Ekonomikas ministrijas sagatavotos noteikumus par dabasgāzes piegādi un lietošanu, ar kuriem ir iecerēts Latvijas uzņēmumiem nodrošināt tiesības iegādāties dabasgāzi ārpus Latvijas.

Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Ekonomikas ministrija ir ķērusies pie jaunu dabasgāzes piegādes noteikumu izstrādes, ir nerimstošā diskusija starp ministriju un uzņēmumu “Latvijas gāze”. Strīds ir par to, vai lietotājs Latvijā ir tiesīgs saņemt dabasgāzi, kuru tas ir iegādājies ārpus Latvijas teritorijas.

Ekonomikas ministrija atklāti pauž, ka vēlas panākt, lai energokompānija “Latvenergo” varētu dabasgāzi pēc iespējas ātrāk iegādāties no dažādiem avotiem. Ministrija uzskata, ka dabasgāzes iegāde ārpus Latvijas robežām nepārkāpj “Latvijas gāzes” monopoltiesības un ka “Latvijas gāzei” bez iebildumiem ārvalstīs iepirktā dabasgāze ar savas pārvades sistēmas starpniecību ir jānogādā “Latvenergo”.

Savukārt “Latvijas gāzes” vērtējumā, šāda likuma interpretācija ir kļūmīga, it īpaši tāpēc, ka “Latvenergo” ražotnes nav pieslēgtas pārvades, bet sadales sistēmai.

Ar jaunizstrādātājiem noteikumiem ministrija vēlas nodrošināt, ka gāzes sistēmu savas gāzes transportēšanai var izmantot arī sadales sistēmai pieslēgts klients. Tiesa, “Latvijas gāze” jau paudusi, ka par jebkādu savu monopoltiesību ierobežojumu pirms 2017.gada gatava vērsties tiesā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti