Ar informatīvo kampaņu VID cer mazināt «nodokļu plaisu» par 5%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Finanšu ministrija un Valsts ieņēmumu dienests (VID) ar īpašu kampaņu plāno veicināt iedzīvotāju izpratni par nepieciešamību maksāt nodokļus, un šādā veidā mazināt „nodokļu plaisu” jeb  palielināt nodokļu ieņēmumus par iepriekš nelegalizētiem ienākumiem, intervijā Latvijas Radio pastāstīja VID vadītāja Ināra Pētersone.

Viņa stāstīja, ka, tiekoties ar nodokļu maksātājiem Rīgā un reģionos un diskutējot par to, kāpēc ir tik kritiska attieksme pret nodokļu maksāšanu, atklājās, ka viens no iemesliem ir tas, ka cilvēki neizprot to, kā tērē šos nodokļus.

„Iedzīvotāji ne vienmēr saprot, kāpēc jāmaksā nodokļi,” kampaņas nepieciešamību pamatoja Pētersone.

Kampaņā būs daudz pasākumu, VID strādās ar dažādām auditorijām, cenšoties caur tuvinieku, bērnu, vecāku, cilvēku stāstiem uzrunāt iedzīvotājus un skaidrot nodokļu nomaksas nozīmi.

Kampaņu rīkos Finanšu ministrija un VID, un dienests tai atvēlēs 50 00 eiro - kampaņas materiālu izvietošanai medijos, bukletiem un citiem pasākumiem.

Novērtēt kampaņas panākumus varēs nākamā gada maijā,  kad ikgadējā socioloģiskajā aptaujā būs izmērīta iedzīvotāju attieksme pret nodokļu nomaksu, VID cer, ka tā būtiski uzlabosies. Tāpat VID plāno līdz Ziemassvētkiem aprēķināt „nodokļu plaisu” – naudas summu, kuru nenomaksā algas nodokļos. "Pēc kampaņas atgriezīsimies pie tā un redzēsim, vai situācija  uzlabojas vai nē, vai ēnu ekonomika būtiski samazinājusies," skaidroja Pētersone.

Viņa norādīja, ka ar kampaņas palīdzību cer vismaz par 5% palielināt nodokļu ieņēmumus un mazināt ēnu ekonomiku. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti