Ar federācijas izveidi cer kāpināt aizsardzības sektorā strādājošo uzņēmumu konkurētspēju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Ceturtdien nodibināta Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija, kas ne tikai apvienos militārām vajadzībām ražojošos uzņēmumus, bet arī rūpēsies, lai uzņēmumi jau laikus zinātu, kādas būs NATO un citu drošības struktūru iepirkumu vajadzības. 

NATO budžets ir viens no stabilākajiem un dāsnākajiem pasaulē, taču pie šīs struktūras iepirkumiem tikt nav nemaz tik vienkārši, it īpaši tādas nelielas valsts kā Latvijas uzņēmumiem. Tomēr ir kompānijas, kuras jau tagad piedāvā savas preces NATO vajadzībām. Viena no tām "Dupleks". "Mēs ražotajam tērauda munīciju, kas ir unikāla, tādēļ arī varam konkurēt NATO valstīs," stāsta tās valdes loceklis Agris Dundurs.

Pie pasūtījuma trīs miljardu vērta iepirkuma ietvaros tikusi arī informācijas tehnoloģiju kompānija "Komerccentrs Dati grupa", stāsta uzņēmuma vadītājs Aldis Gulbis. Lai tiktu pie šī pasūtījuma, bijuši nepieciešami septiņi gadi.

Šodien nodibinātā Latvijas drošības un aizsardzības industriju federācija rūpēsies, lai uzņēmumi laikus uzzina par NATO un citu drošības struktūru plānotajiem iepirkumiem un vajadzībām. Federācijas valdes priekšsēdētāja Elīna Egle uzsver, ka Latvijas uzņēmumiem ir plašs piedāvājumu spektrs, turklāt jomās, kuras pirmajā mirklī pat nešķiet saistītas ar militāro un drošības jomu.

"Mums ir piedāvājumi ne tikai IT jomā, bet arī pārtikas apgādē, tekstila industrijā. Piemēram, "Rosme" savulaik ir piegādājusi silto sieviešu apakšveļu Zviedrijas armijai," norāda federācijas izveides iniciatore Elīna Egle.

Jau vēsttīs, ka asociācijā apvienojušies arī metālapstrādes uzņēmumi,  "Latvijas Dzelzceļš", kam ir pieredze NATO kravu piegādē, kā arī virkne informācijas tehnoloģiju un militāra rakstura produktu ražotāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti