Ar EIB parakstīs līgumu par aizdevumu Latvijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Otrdien finanšu ministrs Jānis Reirs un Eiropas Investīciju bankas (EIB) viceprezidents Pims van Balekoms parakstīs vienošanos par 200 miljonu eiro aizdevumu Latvijai, lai atbalstītu ieguldījumus tādās tautsaimniecībai būtiskās jomās kā enerģētika, transporta infrastruktūra un citās nozarēs.

Līdz šim Eiropas Investīciju bankas nozīmīgākā investīciju joma ir bijusi enerģētika, jo tieši Eiropas Investīciju banka piešķīra daudzmiljonu aizdevumus Latvijas lielo termoelektrostaciju rekonstrukcijai, kā arī investīcijām elektropārvades un sadales sistēmās. Kopumā banka pēdējo četru gadu laikā vien Latvijā ir ieguldījusi vairāk nekā 300 miljonus eiro.

Precīzākas ziņas par projektiem, kuros tiks ieguldīti šogad Latvijai paredzētais 200 miljonu eiro aizdevums, pagaidām vēl nav pieejama, tomēr pieejamā informācija liecina, ka šis aizdevums nav saistīts ar atsevišķiem lielākiem projektiem, bet gan ar tā dēvēto Junkera plānu jeb Investīciju plānu Eiropai. Šī plāna ietvaros Eiropas Komisijas piecu gadu laikā iecerējusi veicināt Eiropas Savienības ekonomikas izaugsmi, papildus piesaistot 315 miljardus eiro. Jāpiebilst, ka būtisku daļu Eiropas ekonomikas sildīšanai paredzētā finansējuma ar īpaša fonda palīdzību administrēs tieši Eiropas Investīciju banka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti