Ar datorspēli izglīto bērnus par eiro banknotēm un monētām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

„Euro run” jeb „Eiro skrējiens” – tā sauc Eiropas Centrālās bankas izstrādāto datorspēli, kas skolēniem vecumā no 9 līdz 12 gadiem palīdz uzzināt vairāk par eiro banknotēm un monētām. 100 lielāko punktu skaitu ieguvušie spēlētāji balvā saņems 20 eiro piemiņas banknoti, kas iestrādāta akrilā. Bet veiksmīgākie spēlētāji Latvijā nākamā gada pavasarī varēs piedalīties finālspēlē.

Datorspēle „Eiro skrējiens” ļauj 9 līdz 12 gadus veciem skolēniem papildināt zināšanas par eiro monētām un banknotēm. “Šī spēle jau ir ieguvusi popularitāti Eiropā iepriekšējos gados. Piemēram, jāzina atšķirt monētas – no kuras valsts ir konkrētā dizaina monēta. Jāzina, kurā attēlā ūdenszīme attēlota pareizi, kurā – nepareizi,” stāsta projekta „Eiro skrējiens” vadītāja Latvijā Antra Slava.

Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas 12. klases skolnieces Lauras Staļģevicas ideja par diviem skolēniem – Aleksi un Annu, kas mācās pazīt eiro monētas un banknotes, iekļauta arī Eiropas centrālās bankas spēlē „Eiro skrējiens”. Viņa ieskicē savu ideju: “Mēs esam skolēni, kas vēlas iet uz veikalu iepirkties, taču nezinām tik daudz par eiro, lai to varētu izdarīt.” Spēlē ir jāsavāc noteikts punktu skaits, ko var izdarīt, pareizi atbildot uz jautājumiem.

Četri spēlētāji, kas Latvijā savāks visvairāk punktus, varēs kopā ar visu klasi piedalīties spēles  finālsacensībās. Būs arī balvas: dāvanu karte galda spēļu veikalā. “Būs arī balvas skolotājiem, jo bez skolotāju atbalsta visu klasi līdz Rīgai, līdz finālam būs grūti atvest,” saka  projekta vadītāja Latvijā Antra Slava.

Spēle visās eiro zonas valstīs sākās 25.novembrī un turpināsies līdz pat nākamā gada 25.februārim.

Latvijas Bankas sadarbības partneris spēles organizēšanā ir Valsts izglītības satura centrs. Centra pārstāve Diāna Āboltiņa aicina sociālo zinību un sākumskolas skolotājus uz izglītojošiem semināriem par spēli „Eiro skrējiens”: “Tā ir ne tikai spēle par naudas apguvi, bet arī ietver izpratni par ekonomikas jautājumiem izglītības procesā, kas ir būtisks moments.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti