Ar biznesa inkubatoru tīklu vēlas aptvert visu Latvijas teritoriju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ministru kabineta komiteja 25.aprīlī skatīs noteikumus Eiropas struktūrfondu pasākumam par biznesa inkubatoru izveidošanu reģionos. Tam no Eiropas līdzekļiem plānots atvēlēt 30 miljonus eiro. Kā stāsta Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Raimonds Aleksejenko, galvenais mērķis ir nosegt visu Latvijas teritoriju ar atbalsta punktiem jaunajiem uzņēmējiem.

"Līdzīga programma bija iepriekšējā plānošanas periodā, bet tad tie inkubatori bija atsevišķās pilsētās ļoti veiksmīgi, atsevišķās pilsētās ne tik veiksmīgi, jo tos operēja privātie konsultāciju uzņēmumi," stāsta Raimonds Aleksejenko.

"Šajā periodā mēs gribam tā, lai ir visā Latvijā katrā lielajā pilsētā pieejams inkubators, un uzņēmējs jeb cilvēks, kas grib sākt uzņēmējdarbību, nebraucot ļoti tālu, vienmēr var saņemt šādu inkubatora pakalpojumu," turpina Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītājs. "Tur vēl ir tehniskas lietas. Latvijas Investīciju attīstības aģentūrai ir jānoslēdz līgums ar Centrālo finanšu līgumu aģentūru, bet pamatīgs pamats ir ielikts arī tagad. Es domāju, ka pirmie uzņēmumi finansiālu atbalstu varēs saņemt jau šovasar."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti