Ar ASV tiesas nozīmēta mediatora starpniecību panākts mierizlīgums starp «Printify» un «Printful»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar ASV tiesas nozīmēta mediatora starpniecību panākts mierizlīgums starp drukāšanas pēc pieprasījuma platformu "Printify" un drukas produktu ražotāju "Printful", informēja "Printify" pārstāvji.

"Printify" rosinātais mierizlīgums paredz, ka "Printify" pēc mediācijas pabeigšanas 120 dienu laikā jāsamaksā "Printful" 105 000 ASV dolāru. Tiesāšanās un advokātu izdevumi jāsedz katrai pusei pašai, norādīja "Printify".

"Pilns tiesvedības process ASV būtu, visticamāk, katrai pusei izmaksājis vairākus miljonus dolāru," paziņojumā medijiem norādīja "Printify".

"Printful" pārstāvis Jānis Palkavnieks informēja, ka panāktā vienošanās iesniegta apstiprināšanai tiesā. Tā paredz arī pienākumu "Printify" saskaņā ar tiesas izdoto rīkojumu turpmāk neveikt darbības, kas aizskar "Printful" intelektuālā īpašuma tiesības. 

"ASV Ziemeļkalifornijas apgabala Sanfrancisko tiesa ir pieņēmusi lēmumu izdot rīkojumu "Printful" prasībā pret "Printify". Rīkojumā tiks atzīts, ka

"Printify" ir pārkāpis ASV federālos normatīvos aktus un ir nelikumīgi aizskāris "Printful" intelektuālā īpašuma tiesības," norādīja Palkavnieks.

"Printful" galvenā juriste Baiba Orbidāne piebilda, ka uzņēmums gatavs arī turpmāk vērsties tiesā par līdzīgiem pārkāpumiem.

KONTEKSTS:

"Printful" 2019. gada nogalē iesniedza prasību tiesā, norādot, ka atbildētājs "Printify" ir nelegāli nokopējis un pārveidojis "Printful" radīto programmatūras kodu integrācijai ar e-komercijas platformu "WooCommerce". Kods paredzēts pasta izmaksu uzstādīšanai un aprēķinam, lai lietotāji varētu ērti iegūt precīzas sūtīšanas izmaksas saviem produktiem.

"Printful" prasības pieteikumā norādījis, ka jebkura rīcība, kā ietvaros kāds kopē un attiecīgi aizskar tā intelektuālā īpašuma tiesības, neatbilst godīgai komercpraksei un  pārkāpj piemērojamos tiesību aktus gan konkurences, gan intelektuālā īpašuma tiesību jomā.

"Printify" šo soli toreiz nodēvēja par "melno PR" un konkurenta centienu graut "Printify" reputāciju Latvijas auditorijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti