Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" valdes priekšsēdētāja Asnāte Ziemele Latvijas Radio pauda, ka, lai samazinātu plastmasas atkritumu daudzumu un vienlaikus palīdzētu viesmīlības nozarei izdzīvot grūtajos laikos, valdībai būtu jāļauj ēdinātājiem sniegt savus pakalpojumus āra terasēs.
Ziemele norādīja, ka nozare kopā ar Ekonomikas ministriju izstrādājusi soļus, kā droši sniegt pakalpojumus.
“Kad pavasaris ir klāt un ir silts, mēs gribam aicināt valdību paskatīties, cik [cilvēku] turpat pie restorāniem, satupuši uz soliņiem, apēd ēdienus vienreizējās lietošanas pārtikas iepakojumos un arī bieži tos izmet pļavā, mežā vai upēs. Vai arī ļaut restorāniem, kafejnīcām un lauku ēdinātājiem uzklāt drošu, lielā teritorijā esošu galdiņu ar dezinfekcijas līdzekļiem un kārtīgiem traukiem,” sacīja Ziemele.
KONTEKSTS:
Covid-19 ierobežojumu dēļ cietusi ēdināšanas nozare, kas šobrīd strādāt drīkst, tikai izsniedzot ēdienu līdzņemšanai. Kopumā šajā jomā strādā aptuveni 30 000 cilvēku.