Apvienosies vilcienu būves kompānijas «Alstom» un «Siemens»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Francijas kompānija “Alstom” un Vācijas firmas “Siemens” vilcienu ražošanas nodaļa paziņojušas par apvienošanos. Kopuzņēmuma mītnes vieta būs netālu no Francijas galvaspilsētas Parīzes, un to vadīs “Alstom” prezidents un ģenerāldirektors.

“Siemens” pārstāvji informēja, ka ir parakstījuši saprašanās memorandu ar partneriem par jaunā uzņēmuma izveidi. Savukārt “Alstom” paziņojumā darījums raksturots kā vienlīdzīgo apvienošanās.

Kompāniju pārstāvji ziņo, ka saskaņā ar Francijas valdības izvirzītajiem nosacījumiem 50,5% kopuzņēmuma akciju piederēs “Siemens”, bet pēc četriem gadiem Vācijas uzņēmumam būs iespēja iegādāties vēl 2% akciju.

Oficiālā Parīze arī pieprasījusi garantēt darbinieku tiesības. Savukārt ekonomisti norāda, ka darījuma rezultātā izveidosies liels uzņēmums, kas varēs veiksmīgi konkurēt pasaules tirgos.  

Jau ziņots, ka  "Siemens AG” bija viens no uzņēmumiem, kas pārvarēja pirmo kārtu “Pasažieru vilciena” izsludinātajā vilcienu iepirkumā, tomēr nebija starp tiem uzņēmumiem, kas iesniedza tehnisko piedāvājumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti