Apturēts kārtējais PVN izkrāpēju un naudas atmazgātāju grupējums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šī gada novembrī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas darbinieki apturēja grupējuma darbību, kurš nodarbojās ar PVN izkrāpšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Uzņēmumi darbojās būvniecības, nekustamo īpašumu apsaimniekošanas, sabiedriskās ēdināšanas un transportlīdzekļu vadītāju apmācības jomā, paziņojumā medijiem informēja VID.

ĪSUMĀ:

  • Grupējums darbojās no 2018. gada janvāra līdz 2019. gada septembrim.
  • Tika izveidots 19 fiktīvu un 3 reāli strādājošo uzņēmumu tīkls.
  • Uzņēmumi izvairījās no PVN maksāšanas un “atmazgāja” teju 280 000 eiro.
  • Uzņēmumi darbojās būvniecības, īpašumu apsaimniekošanas, ēdināšanas un autovadītāju apmācības jomā.
  • Piecas personas atzītas par aizdomās turētiem, viena no šīm personām apcietināta.

Noziedzīgais grupējums darbojās laika posmā no 2018. gada janvāra līdz 2019. gada septembrim. Grupējumā iesaistītie izvairījās no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas, kā arī legalizēja noziedzīgi iegūtus finanšu līdzekļus 279 630 eiro apmērā.

Noskaidrots, ka savstarpēji saistītas personas bija izveidojušas uzņēmumu darījumu ķēdes starp 19 fiktīviem un trīs reāli strādājošiem uzņēmumiem ar mērķi izvairīties no nodokļu nomaksas, kā arī, izmantojot fiktīvos uzņēmumus, veikta noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācija.

Uzņēmumi darbojās būvniecības jomā, nekustamo īpašumu apsaimniekošanas, sabiedriskās ēdināšanas un transportlīdzekļu vadītāju apmācības jomā.

Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas darbinieki veica procesuālās darbības Rīgā un Carnikavā, tai skaitā sešas kratīšanas kriminālprocesā iesaistīto personu dzīves vietās, četros birojos un automobiļos. Kratīšanu laikā tika atrasti un izņemti kriminālprocesam nozīmīgi pierādījumi.

Turklāt pie vienas no grupējumā iesaistītajām personām atrasta aizliegta sevišķi bīstama augu izcelsmes narkotiskā viela.

Par minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem piecas personas ir atzītas par aizdomās turētiem, no kurām trim ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, savukārt vienai personai piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Saistībā ar organizētā noziedzīgā grupējuma darbībām VID Nodokļu un muitas policijā ir uzsākts kriminālprocess .

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likumu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti