Apturēts darbs pie «Aqua Riga» projekta; turpinās pēc likumu maiņas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas ūdens" (RŪ) meitasuzņēmums "Aqua Riga" apturējis darbu pie dzeramā ūdens ražošanas projekta, aģentūrai BNS pastāstīja RŪ sabiedrisko attiecību speciālists Artūrs Mucenieks.

"Pašlaik darbs pie projekta attīstīšanas ir apturēts. Kad tas atsāksies, pašlaik nav zināms, tas būs atkarīgs no likumdevējiem un tā, cik ātri tiks pieņemts likums par komercsabiedrību darbību, kas zināmā mērā attiecas arī uz mums," sacīja Mucenieks.

Viņš atzīmēja, ka "Aqua Riga" projekts turpināsies pēc tam, kad uzņēmumam būs zināmi visi spēles noteikumi. "Mēs "Aqua Riga" ideju turpināsim attīstīt pēc tam, kad būs pieņemts likums un būs zināmi spēles noteikumi. Dzeramā ūdens ražotne noteikti būs un no šis ieceres arī pēc likuma pieņemšanas negrasāmies atteikties, taču jautājums ir par to, vai ražotnei tiks piesaistīts kāds investors, vai arī to attīstīs citā ceļā," sacīja Mucenieks.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka RŪ, neskatoties uz iebildumiem, pērn 28.augustā reģistrēja Komercreģistrā uzņēmumu "Aqua Riga" dzeramā ūdens ražošanai. Tā apmaksātais un parakstītais kapitāls ir 105 tūkstoši latu, un tā vienīgais īpašnieks ir RŪ. Pret "Aqua Riga" dibināšanu bija gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un Ekonomikas ministrija, gan ražotāji, gan atsevišķi Rīgas domes deputāti.

"Aqua Riga" iepriekš plānoja pirmās dzeramā ūdens pudeles tirdzniecībā ieviest jau šā gada februārī.

Savukārt RŪ valdes priekšsēdētāja Dagnija Kalniņa intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" iepriekš prognozēja, ka "Aqua Riga" 2013.gadā varētu strādāt ar aptuveni 100 tūkstošu latu peļņu, savukārt nākotnē uzņēmums cer nopelnīt piecus līdz desmit miljonus latu gadā.

"Rīgas ūdens" uzdevums ir dzeramā ūdens piegāde Rīgas iedzīvotājiem, uzņēmumiem, iestādēm un organizācijām, kā arī to radīto notekūdeņu attīrīšana. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome. 2010.gadā "Rīgas ūdens" strādāja ar 27,241 miljona latu apgrozījumu, kas ir par 1,1% mazāk nekā 2009.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās 13,8 reizes un bija 144,3 tūkstoši latu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti